Pas op: Geld onder je ruitenwisser kan een valstrik zijn!

rw 1jpg

Met de opkomst van Whatsapp-oplichting zijn oplichters steeds inventiever geworden in hun methoden om geld afhandig te maken, wat leidt tot nieuwe bedenksels in hun tactieken.

Recentelijk waarschuwt de politie voor een nieuwe oplichtingsmethode waarbij criminelen een briefje van 50 euro onder de ruitenwisser van auto’s plaatsen.

De vondst van dit geldbriefje onder de ruitenwisser zou bedrieglijk zijn, volgens de politie.

Het is gevaarlijk voor automobilisten om uit te stappen om dit geld op te rapen.

fvvjpeg

De oplichters hopen dat bestuurders zullen uitstappen wanneer ze het briefje ontdekken onder hun ruitenwisser.

Indien bestuurders het briefje oppakken, kunnen ze overvallen worden en de dieven kunnen er zelfs met de auto vandoor gaan terwijl de sleutels nog in het contact zitten.

Deze oplichtingsmethode begon in Frankrijk maar verspreidt zich nu naar andere landen en richt zich vooral op jongere en oudere bestuurders.

fvvjpeg

Het aantal autodiefstallen is de laatste jaren gestegen, met 70.000 gestolen auto’s in 2023 ten opzichte van 60.000 in 2012.

Bestuurders die regelmatig de weg op gaan, moeten extra waakzaam zijn en niet in de val trappen door 50 euro onder hun ruitenwisser te zien liggen.

Voor vakantiegangers naar Frankrijk dit jaar: wees extra alert om niet slachtoffer te worden van deze nieuwe oplichtingstruc.

fvvjpeg

Want het briefje van 50 euro zal plotseling heel weinig lijken als je auto verdwenen is.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven