Recentelijk hebben veel mensen opgemerkt dat chips niet meer dezelfde smaak hebben als voorheen. Geliefde snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een verandering te hebben ondergaan die invloed heeft gehad op de smaak.
Maar wat is hiervan de reden? De Snackspert, een bekende specialist op het gebied van snacks in Nederland, onthult het antwoord in een TikTok-video.
“Eindelijk heb ik ontdekt wat er aan de hand is met de chips,” begint Eke Bosman, beter bekend als de Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom volgens hem veel chips minder smaakvol zijn geworden. De reden? De hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig in hun chips verwerken.
Bosman wijst naar de website van chipsfabrikant Lay’s, waar dit probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben aanzienlijk minder zout in hun producten verwerkt.
Onlangs hebben we al uitgelegd waarom je niet kunt stoppen na een paar chipjes. Maar mogelijk heb je gemerkt dat de chips minder zoutig smaken, en dat is juist.
1. Waarom staat dit niet gewoon op de verpakkingen vermeld?
2. Het viel mij ook op dat de smaak anders is, nu begrijp ik waarom!
3. Het is echt teleurstellend dat hier niet openlijk over wordt gecommuniceerd.
4. Zo worden we allemaal misleid op deze manier.
5. Nu begrijp ik waarom chips wat minder krachtig van smaak zijn!