Waarom contant geld moet blijven: Vijf belangrijke redenen!

geld8 1jpg

Er is de laatste tijd een daling te zien in het aantal mensen dat contant betaalt, vanwege diverse redenen, waaronder het gemak van contactloos betalen.

Toch is er recentelijk een stijging waarneembaar in het aantal mensen dat weer voor contante betalingen kiest. Dit artikel presenteert vijf argumenten ter ondersteuning van contant geld.

Primair is de afname van contante transacties voornamelijk te wijten aan de voorkeur van mensen voor het gemak van pinnen.

Het gebruik van een pinpas is vaak handiger dan zoeken naar munten en bankbiljetten. Echter, wanneer een winkel zowel contant als met pinpas betalingen accepteert, behoud je altijd de keuze.

Er is geen verplichting om met een pinpas of mobiele telefoon te betalen. Hier zijn vijf argumenten voor het aanhouden van contante betalingen:

Contant geld is niet afhankelijk van technologie en daarom altijd beschikbaar. Banken en pinapparaten kunnen storingen ondervinden, maar met contant geld kan altijd worden betaald, ongeacht de omstandigheden.

In kleinere gemeenschappen of bij lokale evenementen kan betalen met contant geld zorgen voor een meer persoonlijke interactie tussen klant en ondernemer, wat een positief effect kan hebben op de klantervaring.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Met contant betalen heb je meer inzicht en controle over je uitgaven. Je kunt eenvoudiger je budget beheren door fysiek te zien hoeveel geld je hebt uitgegeven en hoeveel er nog over is, wat leidt tot een bewustere omgang met geld.

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Contante betalingen zijn anoniem en bieden een manier om af te rekenen zonder dat elke transactie geregistreerd en gevolgd wordt. Dit is voordelig voor mensen die waarde hechten aan hun privacy.

Bij het gebruik van pinapparaten moeten ondernemers kosten, zoals transactiekosten, betalen. Door contant te betalen kunnen kleine bedrijven en marktkraamhouders hun kosten verlagen en ondersteun je hen hiermee.

Contant geld blijft een waardevolle betaalmethode voor consumenten en kleine ondernemers. Door deze overwegingen in acht te nemen, kan bewust gekozen worden voor contante betalingen wanneer dat mogelijk is.

1. Dit geeft wel stof tot nadenken!
2. Lees deze vijf redenen maar eens aandachtig.
3. Vijf zeer goede redenen!
4. Misschien toch wat vaker contant betalen!
5. Dit zet je wel aan het denken!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven