Trek in snackbar eten? Dit is de ongezondste snack!

fri 1jpg

Als het gaat om lekkernijen uit de snackbar, draait het niet alleen om smaak, maar ook om de voedingswaarde van een snack.


Er zijn wel verschillen in wat de beste keuze is als je jezelf wilt verwennen met een snack, aangezien geen enkele snack past in een gezond dieet.


Producten zoals frikandellen, kaassoufflés en bamischijven worden vaak gefrituurd, wat resulteert in een hoog gehalte aan verzadigd vet, calorieën, zout en suiker.


Deze keuzes zijn echter niet rijk aan voedingsstoffen zoals vezels en vitamines. Het Voedingscentrum meldt dat een gemiddelde gefrituurde snack ongeveer 22,1 gram vet bevat, waarvan 3,7 gram verzadigd vet is.


Voor vrouwen wordt het aangeraden om niet meer dan 22 gram verzadigd vet per dag te consumeren, terwijl het voor mannen maximaal 28 gram is. Dus, hoe past jouw favoriete snackbarlekkernij binnen deze richtlijnen?


Een frikandel bevat met 181 kcal minder calorieën dan een patatje met mayonaise (560 kcal), maar heeft wel tweemaal zoveel zout als een kroket.


Onderzoek toont aan dat de berenhap, met zijn gemiddeld gewicht van 150 gram, de grootste boosdoener is qua calorieën, met 300 kcal per portie. Daarnaast bevat het ook meer dan de helft van je dagelijkse zoutbehoefte.


Voor diegenen die toch een snack willen zonder gelijk de Schijf van Vijf te negeren, blijkt dat de kroket uiteindelijk de beste optie is.


Hoewel geen van de snacks bij de snackbar als gezond kan worden beschouwd, is het wel handig om te weten welke keuzes iets minder slecht zijn als je jezelf wilt verwennen zonder al te veel schuldgevoel.


1. Dit is de meest ongezonde snack en kun je beter niet nemen!
2. Zin om te snacken? Deze snack kun je beter overslaan!
3. Deze snack is de absolute zondebok!
4. Deze snacks kun je beter aan je voorbij laten gaan!
5. Niet verwacht dat deze snack zo ongezond is…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven