Lonen van Oranjevoetballers bekendgemaakt: Dit zijn de 5 best betaalde spelers!

WhatsApp Image 2024 06 25 at 124812jpeg

Er is nu duidelijkheid over de salarissen van de Oranjevoetballers, die vaak als zeer royaal worden beschouwd. De exacte bedragen zijn onlangs bekendgemaakt.

Uit data van Capology blijkt dat de spelers van het Nederlands elftal maandelijkse bedragen opstrijken die voor de gemiddelde burger onvoorstelbaar zijn. Laten we enkele opmerkelijke voorbeelden bekijken.

Drama in Eindhoven: Hooligans compleet losgegaan op voetballende kinderen!

Hoewel Memphis Depay niet zijn beste prestaties heeft laten zien tijdens het EK, verdient hij wel jaarlijks 8,75 miljoen euro bij Atletico Madrid. Zelfs na zijn vertrek blijft hij royale inkomsten ontvangen tot het einde van zijn contract.

Bovenaan de lijst van topsalarissen staat Frenkie de Jong. Ondanks zijn herhaaldelijke blessures ontvangt de middenvelder een aanzienlijke jaarlijkse vergoeding van 37,5 miljoen euro voor zijn prestaties op het veld.


Rondom Matthijs de Ligt heerst een jaarinkomen van 16 miljoen euro, waardoor hij financieel onbezorgd kan leven.


Aan de andere zijde van het spectrum vindt men Joey Veerman, die een jaarlijks salaris van 800.000 euro verdient bij PSV, aanzienlijk lager dan zijn collega’s.


Ondanks dat deze bedragen bruto zijn en belastingen moeten worden afgetrokken, zullen deze goed verdienende sportsterren weinig medeleven ontvangen.


Top 5 best betaalde spelers

1. Frenkie de Jong: 37,5 miljoen

2. Matthijs de Ligt: 16 miljoen

3. Georginio Wijnaldum 15 miljoen

4. Virgil van Dijk: 13,4 miljoen

5. Nathan Aké: 9,7 miljoen


1. Dit is de top 5 best betaalde Nederlandse spelers:
2. Wat een bedragen zeg, absurd zo extreem hoog!
3. Deze inkomens zijn voor de gemiddelde persoon ondenkbaar!
4. De salarissen van de spelers zijn openbaar gemaakt:
5. Deze voetballers hoeven zich nooit meer zorgen te maken over centjes!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven