Moeder heeft spijt van behandelingen in Turkije: ‘Zonder mijn toestemming gebeurd’

WhatsApp Image 2024 07 12 at 193906jpg

Sara Platts, een moeder van vier uit Engeland, is teleurgesteld na het spenderen van ongeveer 16.000 euro aan cosmetische ingrepen in Turkije.

De gevolgen waren een ernstig litteken en verschillende complicaties. Het werd een nachtmerrie werkelijkheid voor haar.

In september 2021, toen Sara een gewicht van 176 kilo had, voelde ze zich erg ongezond en worstelde ze met haar zelfbeeld omdat ze voornamelijk chips at en gevangen zat in haar eigen lichaam.

Gemotiveerd door de wens voor verandering, maar teleurgesteld door de beperkte resultaten van conventionele methoden zoals diëten en lichaamsbeweging, raakte Sara geïnteresseerd in een advertentie voor plastische chirurgie in Turkije.

Ze werd overgehaald door de aanbevelingen van bekenden en de overtuigende presentatie van een arts die ze online had gevonden, iemand die ze

Vernoemd als ‘erg grappig’ en betrouwbaar.

Sara deelde in een interview met DailyStar haar verhaal, waarin ze uitlegde dat ze een aanzienlijke lening van familieleden had gekregen om de operatie te financieren. Haar intentie was om vet te laten verwijderen en een ‘360 upper body lift’ te ondergaan.

In plaats van de procedures in twee fasen met een pauze van zes maanden uit te voeren, besloot de chirurg deze allemaal tegelijk uit te voeren zonder de expliciete toestemming van Sara. ”Hij heeft alles gewoon in 1 keer gedaan, zonder dat ik hier toestemming voor heb gegeven.”

De nasleep van de operatie was het begin van een nachtmerrie voor Sara, met extreme ademhalingsproblemen en een onnatuurlijk ogende massa op haar borst.


Na een periode van negen dagen, werd opgemerkt dat bij haar volgende bezoek aan de dokter, de schade reeds was ontstaan.


Na terugkomst in het Verenigd Koninkrijk, onderging Sara acht hersteloperaties en verbleef ze weken in het ziekenhuis, weg van haar kinderen.


Haar verhaal eindigt met de intentie om juridische stappen te ondernemen tegen de arts die sinds haar terugkeer geen bericht meer heeft gestuurd.


“Maar ik ga hem aanklagen. Ik wil geld zien,” verklaarde ze vastberaden, waarbij ze haar traumatische ervaring benadrukte en hoop uitte op enige vorm van gerechtigheid voor wat haar was overkomen.


1. Deze moeder wil de chirurg aanklagen en geld zien!
2. Deze ingreep heeft zeer grote gevolgen:
3. Het avontuur in Turkije werd een grote nachtmerrie
4. Deze moeder heeft grote spijt van deze beslissing:
5. De arts heeft dingen gedaan zonder dat zij akkoord heeft gegeven

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven