Vrouwen kunnen zelf kiezen of ze naast een man willen zitten bij deze luchtvaartmaatschappij!

air 1jpg

Vanaf augustus kunnen vrouwelijke passagiers bij IndiGo ervoor kiezen om naast een andere vrouw te zitten tijdens hun vlucht.

Deze aanpassing heeft als doel de veiligheid en comfort van vrouwelijke passagiers te verhogen, vooral voor diegenen die alleen reizen.

Het besluit volgt op een enquête waaruit de vraag naar deze optie duidelijk naar voren kwam.

De motivatie achter deze wijziging komt voort uit de ervaringen en zorgen van vrouwelijke reizigers.

Gezien meldingen van ongemakkelijke situaties aan boord, is de keuze om naast een andere vrouw te kunnen zitten een welkome toevoeging.

IndiGo hoopt met deze aanpassing de reiservaring voor vrouwen veiliger en comfortabeler te maken door ze de keuze te geven naast een vrouw te zitten.


Door een grondplan van het vliegtuig te tonen waarop stoelen die al door andere vrouwen zijn gereserveerd gemarkeerd zijn met een roze kleur, wordt het voor vrouwelijke passagiers gemakkelijk om een stoel naast een andere vrouw te kiezen, wanneer ze dat willen.


De roze stoelen die zijn gereserveerd door andere vrouwen zijn niet zichtbaar voor mannelijke passagiers bij het boeken van een vlucht, wat de privacy en veiligheid van vrouwelijke passagiers ten goede komt.


Vergelijkbare systemen, zoals die in treinen en bussen, zijn al in gebruik in India en dragen bij aan een veiligere en comfortabelere reiservaring voor vrouwen. Dit initiatief is een stap in deze richting.


Deze systemen hebben laten zien dat ze effectief zijn in het verbeteren van de reiservaring voor vrouwen door meer veiligheid en comfort te bieden tijdens het reizen.

Er wordt benadrukt dat een luchtvaartmaatschappij zoals IndiGo deze aanpak nu toepast in de luchtvaartindustrie.

Dit initiatief markeert een positieve stap richting een meer inclusieve en veiligere reisomgeving voor vrouwen. In een wereld waar reizen vaak als inspannend en ongemakkelijk wordt ervaren, vooral voor alleen reizende vrouwen, wordt dit als een goed onthaalde verandering gezien.

Andere luchtvaartmaatschappijen wereldwijd kunnen kijken naar het voorbeeld van IndiGo en soortgelijke maatregelen overwegen en implementeren.

Ondanks de focus op het verhogen van veiligheid en comfort voor vrouwen, zou dit beleid ook bredere voordelen kunnen opleveren.

Dit kan bijdragen aan het algemene verbeteren van de reiservaring en het gevoel van veiligheid en comfort voor alle passagiers verhogen.

Als passagiers zich veiliger voelen,

Door zich veiliger en comfortabeler te voelen, kunnen passagiers meer ontspannen en genieten van hun reis. Dit kan uiteindelijk leiden tot een positievere perceptie van de luchtvaartmaatschappij en loyaliteit van klanten.

Deze actie toont aan dat IndiGo naar zijn passagiers luistert en bereid is veranderingen door te voeren op basis van hun feedback.

In een competitieve sector als de luchtvaart, waar klantenservice en tevredenheid van essentieel belang zijn, kan deze stap IndiGo helpen zich te onderscheiden van andere luchtvaartmaatschappijen en een reputatie op te bouwen als een bedrijf dat geeft om zijn passagiers.

De keuze voor vrouwen om al dan niet naast een man te zitten tijdens hun vlucht is een positieve stap voor een veiliger en comfortabeler reis voor vrouwelijke passagiers.

Deze stap weerspiegelt IndiGo’s toewijding aan het verbeteren van klantenservice en de algehele reiservaring, als reactie op de zorgen en behoeften van hun passagiers.

Dit initiatief van IndiGo kan dienen als voorbeeld voor andere luchtvaartmaatschappijen en bijdragen aan een bredere trend richting inclusiviteit en veiligheid in de reisindustrie.


Een vernieuwende en dappere stap die mogelijk effect kan hebben in diverse sectoren.


1. “Vanaf augustus krijgen vrouwelijke passagiers deze optie!
2. “Deze optie voor vrouwen zal beschikbaar zijn per augustus.
3. “Vanaf volgende maand kunnen vrouwen deze optie gebruiken.
4. “Vanaf augustus zal deze optie te gebruiken zijn tijdens het boeken!
5. “Vrouwen kunnen vanaf augustus kiezen of ze wel of niet naast een man willen zitten”

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven