Binnenkort weer vallende sterren: Hier kun je ze zien!

vs 1jpg

Geniet binnenkort van een prachtige vertoning van ‘vallende sterren’ in de nachtelijke hemel.

De jaarlijkse Perseïdenzwerm zal de komende dagen zorgen voor dit magische schouwspel. Sterrenkundige Jeffrey Bout adviseert om alert te blijven, aangezien het de moeite waard zal zijn.

Vooral de nacht van maandag op dinsdag wordt spectaculair, met rond middernacht ongeveer 30 meteoren per uur die te zien zullen zijn.

Voor degenen die de hele nacht wakker blijven, is er een beloning: tegen 04.00 uur kan dit aantal oplopen tot wel 60 meteoren per uur. Een adembenemend schouwspel staat op het programma.

Geen specifieke locatie in Nederland om dit fenomeen te aanschouwen, zoals sterrendeskundige Bout benadrukt: “ze zijn overal te zien”.

De richting maakt niet uit, maar kies een geschikte locatie om optimaal te genieten:


Instructies van de sterrenkundige zijn om “Hoe donkerder, hoe beter. Zoek bijvoorbeeld een open veld op.”. Een bos, hoewel donker, is minder gunstig vanwege mogelijke obstructies door bomen.


Gunstige weersvoorspellingen voorspellen weinig bewolking en een vroegtijdige zonsondergang van de maan, wat een ongestoord zicht op het schouwspel garandeert.


Een extra tip van Bout voor sterrenkijkers is om tijdens het meteoren kijken ook Saturnus te proberen te spotten.


Saturnus is momenteel goed zichtbaar in de nachtelijke hemel, wat een mooie toevoeging kan zijn tijdens het kijken naar de vallende sterren. Overigens zijn vallende sterren eigenlijk stukjes ruimtepuin die oplichten wanneer ze de atmosfeer binnendringen en een lichtspoor achterlaten.

De komende dagen kunnen liefhebbers van de nachtelijke hemel weer hun hart ophalen met een indrukwekkend aantal ‘vallende sterren’. Dit…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven