Vrouw voert haar katten alleen veganistisch: ‘Ik weet nu dat ze gezond zijn’

kat 1jpg

In een sfeervol huis in de stad, waar duurzaamheid en ethiek centraal staan, deelt Rosa haar leven met haar drie katten: Luna, Max en Bella.

Voor Rosa is het van groot belang dat haar levenswijze in lijn is met haar overtuigingen, ook als het gaat om de zorg voor haar huisdieren.

Daarom heeft ze besloten om haar katten veganistisch voedsel te geven. “We eten zelf geen dierlijke producten, dus zien wij dat ook niet als noodzakelijk voor onze huisdieren,” legt Rosa uit terwijl haar katten rustig van hun maaltijd genieten.

De keuze van Rosa om over te stappen op veganistisch kattenvoedsel komt voort uit haar langdurige toewijding aan een bewuste en milieuvriendelijke levensstijl.

Zij deelt: “We hebben altijd geprobeerd om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Als wij geen vlees consumeren, dan willen wij dat ook mogelijk maken voor onze huisdieren.”

Het idee ontstond bij Rosa toen zij zich bewust werd van de impact van haar eetkeuzes op de wereld. Na uitgebreid onderzoek en overleg met dierenartsen, kwam zij tot de conclusie dat een veganistisch dieet ook mogelijk was voor katten, mits de juiste voeding en supplementen werden verstrekt.


Volgens Rosa, was het belangrijk om te onderzoeken of een veganistisch dieet ook gezond kon zijn voor katten, aldus haar woorden.


Na veel lezen en gesprekken met dierenartsen, ontdekte Rosa dat het mogelijk was om een veganistisch dieet voor katten gezond te maken, mits de juiste voeding en supplementen zorgvuldig worden gekozen.


Uiteindelijk koos Rosa voor een merk dat speciaal ontwikkeld is om te voldoen aan de voedingsbehoeften van katten, met plantaardige ingrediënten en essentiële voedingsstoffen.


Rosa legt uit dat de zoektocht naar een kwalitatief hoogstaand product dat aan de voedingsbehoeften van haar katten voldeed, uitdagend was. Ze benadrukt dat ze nu gemoedsrust heeft omdat ze weet dat haar katten gezond blijven.


Sinds de overstap naar veganistisch voer heeft Rosa geen negatieve effecten op de gezondheid van haar katten opgemerkt. Luna, Max en Bella lijken vitaal en gelukkig, met een gezonde vacht.

Vol vertrouwen zegt ze: “Sommige mensen maken zich zorgen over de voedingswaarde, maar ik zorg ervoor dat ik hun dieet goed in de gaten houd en regelmatig de dierenarts raadpleeg.”

Voor Rosa draait het niet alleen om het dieet van haar katten, maar ook om een bredere levensstijlkeuze. Met overtuiging zegt ze: “Als je je leven op een bepaalde manier leeft, wil je die waarden ook doorvoeren naar alle aspecten van je leven, inclusief de zorg voor je huisdieren. Het geeft een gevoel van consistentie en verantwoordelijkheid.”

Rosa’s beslissing om haar katten veganistisch te voeden is een persoonlijke keuze die voortkomt uit haar ethische en ecologische overtuigingen.

Voor haar is dit niet alleen een gezonde keuze voor haar katten, maar ook een manier om haar eigen principes in de praktijk te brengen.

Zij verklaart: “We willen een wereld waar we respectvol omgaan met alle levende wezens, en dat geldt ook voor de keuzes die we maken voor onze huisdieren.”


Door haar verhaal wil Rosa huisdiereigenaren inspireren om na te denken over de impact van hun keuzes en hoe ze hun eigen waarden kunnen integreren in de zorg voor hun geliefde viervoeters.


In een knus huis in de stad, waar duurzaamheid en ethiek centraal staan, woont Rosa samen met haar drie katten…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven