Nederlandse dierentuin zegt dieren vaarwel: ‘Ze werden te zwaar’

dt 1jpg

In Wildlands Adventure Zoo Emmen zijn de stinkdieren verdwenen omdat ze te zwaar waren geworden. Het Drentse dierenpark heeft besloten om afscheid te nemen van deze dieren vanwege een opmerkelijke reden.


De stinkdieren deelden hun leefruimte in het parkdeel Nortica met wasberen, die volgens een woordvoerster “erg slordig met eten” zijn. Hierdoor werden de stinkdieren te dik doordat ze de hele dag door konden eten, wat hun gezondheid schaadde.


In 2020 huisvestte Wildlands als eerste dierentuin wasberen, stinkdieren en zeehonden samen in één verblijf genaamd Raccoon Creek.


De zeehonden hebben inmiddels hun eigen verblijf gekregen, terwijl de stinkdieren enkele weken geleden zijn verhuisd naar andere dierentuinen. Alleen de wasberen blijven momenteel achter in Raccoon Creek.


Het park heeft ook afscheid genomen van een andere diersoort, namelijk de bonte vari’s.


Er waren dieren die samen met zwarte maki’s in de tropische kas Rimbula verbleven en territoriaal gedrag vertoonden, wat tot spanningen leidde. In de toekomst is het plan om nieuwe bonte vari’s te introduceren.


Hoewel enkele dieren zijn vertrokken, heeft het park ook nieuwe bewoners verwelkomd. In het Afrikaanse Dogondorp lopen nu kunekune-varkens rond, wat een nieuwe toevoeging is aan het dierenaanbod van Wildlands.


Bron: looopings.nl

In Wildlands Adventure Zoo Emmen zijn de stinkdieren niet langer te vinden. Het Drentse dierenpark heeft besloten afscheid te nemen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven