Grote paniek in Dolfinarium: ‘Verlaat het park alstublieft rustig’

showjpg

Een opmerkelijk incident vond plaats in het Dolfinarium in Harderwijk, waar de dolfijnenshow Oceanica gisteren plotseling werd onderbroken door activisten.

Tijdens de voorstelling van 13.30 uur waagden twee actievoerders, leden van de Vegan Strike Group, zich opeens in het water om te protesteren tegen de behandeling van de dieren in het park.

Volgens Looopings zorgde deze actie voor enige onrust onder de toeschouwers die de show wilden bijwonen.

De onverwachte actie van de activisten bij de dolfijnen veroorzaakte verwarring, aangezien de intenties in eerste instantie niet duidelijk waren.

Onmiddellijk werd de show gestaakt en via de luidsprekers werden bezoekers vriendelijk verzocht de showlocatie rustig te verlaten en geen aandacht te besteden aan de activisten.

In een recente gebeurtenis werden spandoeken getoond door demonstranten om hun boodschap te ondersteunen, wat duidelijk te zien is op videobeelden van het incident.

Dit markeerde de vijfde keer dat de Vegan Strike Group protesteerde tegen het Dolfinarium; de vorige keer gebeurde dit in de zomer van 2022.

Nadat de actie verstoord was, werden de betogers uit het water gehaald en overgedragen aan de autoriteiten. Desondanks ging de volgende dolfijnenshow gewoon door om 14.45 uur.

Belangrijk is dat afgelopen jaar een gerechtelijk bevel werd uitgevaardigd waarin staat dat het betreden van het water bij het Dolfinarium strafbaar is vanwege de risico’s voor zowel de dieren als de bezoekers.

Een opmerkelijke gebeurtenis vond plaats in het Dolfinarium in Harderwijk, waar de dolfijnenshow Oceanica gisteren plotseling werd verstoord door…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven