Man doet vreemde ontdekking tijdens bezoek aan kebab-fabriek: ‘Echt niet oké’

ju 1jpg

De döner kebab is vaak dé snack die de aandacht trekt na een lange werkdag of een avondje uit.

Of je nou door de stad loopt na werk of na een avondje stappen de club verlaat, een sappige kebab is moeilijk te weerstaan.

Maar heb je je ooit afgevraagd wat er werkelijk in die kebab zit? Voor één man veranderde een bezoek aan een kebabfabriek volledig zijn kijk op deze geliefde snack.

“Bij één gedachte blijft het hangen: een dikke, vette, vieze kebab, natuurlijk.” vertelt hij. Hoewel sommige producenten beweren dat hun kebabs hoofdzakelijk lamsvlees bevatten, blijkt dit niet altijd waar te zijn.

Een medewerker van de fabriek onthulde situaties waarbij varkensvlees werd aangetroffen in kebabs die als lamsvlees waren.

Een praktijk die als onaanvaardbaar wordt beschouwd, vooral binnen de moslimgemeenschap, is het verkopen van kebabs en andere voedingsmiddelen waarvan de herkomst dubieus is.

Om dit fenomeen verder te onderzoeken, zijn negen kebabs van verschillende eetgelegenheden naar een DNA-laboratorium gestuurd voor een grondige analyse.

“Er zijn zelfs gevallen geweest waarin varkensvlees is aangetroffen, wat voor de moslimgemeenschap absoluut onaanvaardbaar is,” verklaarde een medewerker van de fabriek waar de kebabs werden bereid.

Paul Hancock, een forensisch wetenschapper, heeft de kebabs onderzocht op de aanwezigheid van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip en zelfs meer ongebruikelijke vleessoorten zoals paard of ezel.

De resultaten van dit onderzoek waren alarmerend: ”Slechts één van de negen geteste kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”


In plaats van alleen kip, bevatten veel kebabs ook rundvlees, wat sommige klanten verraste.


Als er meer kebabs worden onderzocht, zou volgens hem mogelijk 60 procent niet aan de verwachtingen voldoen, hoewel de steekproef klein was.


De conclusie is dat vaak de samenstelling van kebabs anders is dan wat beloofd wordt. Het is verstandig om te overwegen wat je echt eet wanneer je een kebab neemt. “Hancock verwacht dat 60 procent van de kebabs niet zou voldoen, wat ‘waarschijnlijk typisch zou zijn’.


Dit onderzoek onthult dat met kebabs vaak iets anders wordt geserveerd dan wat wordt gezegd. Dus, als je de volgende keer ’s avonds laat een kebab overweegt, is het misschien wijs om te weten wat er werkelijk in zit.


Na een lange dag is het onthullend om te zien dat de inhoud van de “ideale snack”, zoals de döner kebab, niet altijd is wat het lijkt.


Kies met zekerheid wat je eet. Overweeg om te gaan voor een alternatieve snack, zoals friet, om precies te weten wat je consumeert.

1. Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!
2. Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…
3. Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!
4. En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!
5. De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven