Er is een restaurant in het Engelse Ventnor dat ervoor gekozen heeft om geen veganisten meer te serveren.
Dit besluit volgde op kritiek die het restaurant ontving omdat het nieuwe avondmenu geen veganistische opties bevatte.
In een verklaring lieten de eigenaren van The Kitchen at London House weten dat hun beslissing voornamelijk was gebaseerd op de houding van bepaalde veganisten, die zij beschreven als “arrogant en zelfvoldaan”.
Nadat het restaurant zijn nieuwe bistro-menu deelde op sociale media, ontstond er controverse. Veganisten en sympathisanten uitten massaal hun verontwaardiging over het gebrek aan veganistische gerechten.
De eigenaren kozen ervoor om hun kant van het verhaal op Facebook uit te leggen. Ze beschreven de reacties als “mobbing” en uitten hun frustratie over de negatieve feedback.
De populariteit van veganisme is de afgelopen jaren sterk toegenomen, vooral in de horeca. Hoewel veel restaurants hun menu’s hebben uitgebreid met plantaardige opties, zijn er nog steeds eetgelegenheden die ervoor kiezen dit niet te doen.
In Nederland hebben veel restaurants inmiddels veganistische gerechten toegevoegd, maar dit is nog niet overal het geval.
The Kitchen at London House gaf aan dat ze in het verleden wel veganistische opties hadden, maar hiermee zijn gestopt vanwege de houding van een gedeelte van hun veganistische klanten.
“We hebben besloten geen veganisten meer te bedienen vanwege de arrogante en zelfvoldane manier waarop sommigen zich gedragen,” aldus hun verklaring.
Deze keuze heeft geleid tot veel discussie,
Omdat de vraag naar plantaardige gerechten groeit, spelen steeds meer restaurants hierop in.
Voor sommige restaurants is het niet vanzelfsprekend om veganistische opties aan te bieden.
“In een veganistisch restaurant krijg je ook geen steak,” was een van de argumenten die zij naar voren brachten.
Er werd opgemerkt dat er een verschil is tussen het kiezen voor een levensstijl en het moeten aanpassen van je dieet vanwege medische redenen, zoals allergieën.
Ondanks kritiek vanuit de veganistische gemeenschap, waren de reacties onder de verklaring van het restaurant overwegend positief, waarbij de eigenaren werden geprezen voor hun openheid en moed om hun standpunt te verdedigen.
“Jullie zijn zo moedig,” en “Leven en laten leven,” waren enkele van de reacties die werden geplaatst, wat aangeeft dat er ook steun is voor de keuze van het restaurant.
De eigenaren benadrukten dat hun besluit niet bedoeld is om alle veganisten over één kam te scheren.
“We weten dat niet alle veganisten zich zo gedragen, maar onze beslissing is het gevolg van een militante minderheid die het voor de rest heeft verpest,” legden ze uit.
Deze situatie werpt een breder licht op hoe de horeca omgaat met de toenemende vraag naar veganistische opties.
1. Following a wave of criticism received by the restaurant, this decision was made.
2. They have chosen not to serve this group of people due to their attitude.
3. The restaurant labels this group as arrogant and self-satisfied.
4. Members of this group are not welcome to reserve a table here!
5. It is all related to the attitude of this group of people.