Als je dit bij je voordeur ziet, waarschuw dan meteen!

boontjes 1jpg

Thuiskomen en onverwachte rommel in huis of tuin aantreffen is iets wat in veel huishoudens voorkomt, vooral bij gezinnen met jonge kinderen of huisdieren.

Automatische concepten

Vaak vragen we ons af hoe bepaalde dingen op een bepaalde plek zijn beland als we thuis aankomen. Het zijn meestal onze kinderen die erbij betrokken zijn.

Als er iets ongewoons gebeurt, schrijven we dit vaak toe aan huisdieren wanneer onze kinderen onschuldig zijn. Maar slechts zelden maken we ons echt zorgen of denken we na over onverklaarbare situaties.

Automatische concepten

Dit was echter wel het geval voor Maria Celino-Straker uit Manchester, VK, toen ze voedselresten aantrof in haar voortuin.

Bij haar terugkomst op een normale dag ontdekte ze een blikje rode bonen voor haar voordeur.

Maria dacht in eerste instantie dat dit was

Er werd gespeculeerd dat het mogelijk een grap van buurtkinderen was of dat een dier het blikje uit een vuilnisbak had gehaald.

Echter, een familielid, dat tevens politieagent is, bracht haar op andere gedachten en was van mening dat het geen kwajongensstreek was.

Waarschuwend, legde hij uit dat het achterlaten van voedselresten of andere items voor iemands deur een truc kan zijn die door dieven wordt toegepast.

De gedachte hierachter is dat de dief probeert vast te stellen of de eigenaar van het huis thuis is of niet. Indien het afval snel wordt opgeruimd, zal de dief waarschijnlijk aannemen dat er iemand thuis is en op zoek gaan naar een ander doelwit.

Doch indien het afval onaangeroerd blijft, zoals het geval was met Maria’s blikje bonen, kan dit wijzen op afwezigheid van de bewoner, wat de woning vatbaar maakt voor inbraak.

Maria besloot haar ontdekking te delen op Facebook, met als doel anderen te waarschuwen voor deze truc en hen te helpen bij het verbeteren van de beveiliging van hun huis tegen mogelijke inbraken.

1. Deze kende ik nog niet…
2. Een gewaarschuwd mens telt voor 2!
3. Wees op je hoede als je dit ziet!
4. Dit aantreffen is geen goed teken!
5. Toch wel handig om te weten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven