5 redenen waarom we contant geld nodig hebben

geld8 1jpg

De populariteit van contant geld als betaalmiddel is afgenomen door verschillende factoren, waaronder het opkomende gemak van contactloos betalen.

Echter, er is de laatste tijd een stijging te zien in het aantal mensen dat weer de voorkeur geeft aan contante betalingen. Hieronder worden vijf redenen gegeven om contant geld te blijven gebruiken.

Ten eerste, het verminderde gebruik van contant geld is voornamelijk te wijten aan het gemak van pinnen volgens persoonlijke keuzes.

Gebruikmaken van een pinpas is vaak handiger dan zoeken naar muntgeld en bankbiljetten. Echter, in winkels waar zowel contante als pinbetalingen worden geaccepteerd, heb je de vrijheid om te kiezen.

Niemand verplicht je om met een pinpas of een mobiele telefoon te betalen. Hieronder staan vijf redenen waarom het nog steeds relevant is om contant geld te gebruiken:

Contant geld is niet afhankelijk van technologie en dus altijd beschikbaar. Zelfs als banken en pinapparaten problemen hebben, kun je nog steeds betalen met contant geld, ongeacht de situatie.

In situaties zoals in kleinere gemeenschappen of bij lokale evenementen kan betalen met contant geld een persoonlijkere interactie tussen klant en ondernemer bevorderen, wat een positieve invloed kan hebben op de klantervaring.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Contant betalen biedt meer inzicht en controle over de uitgaven, wat kan helpen bij het beheren van het budget doordat men fysiek kan zien hoeveel geld is uitgegeven en wat er nog beschikbaar is, wat resulteert in een verstandigere omgang met geld.

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Elke transactie via pin wordt vastgelegd en kan worden opgespoord, waardoor aankopen gemakkelijk traceerbaar zijn. Voor wie belang hecht aan privacy, biedt contant betalen een anonieme manier om af te rekenen.

Het gebruik van pinapparaten brengt kosten met zich mee voor ondernemers, inclusief transactiekosten. Door contant te betalen, ondersteun je kleine ondernemingen en marktkraamhouders bij het verlagen van hun kosten.

Contant geld blijft een waardevolle vorm van betaling, gunstig voor zowel consumenten als kleine ondernemers. Het overwegen van deze vijf redenen kan helpen bij een weloverwogen keuze voor contante betalingen indien mogelijk.

1. Dit geeft wel stof tot nadenken!
2. Lees deze vijf redenen maar eens aandachtig.
3. Vijf zeer goede redenen!
4. Misschien toch wat vaker contant betalen!
5. Dit zet je wel aan het denken!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven