Gebruik dit wasprogramma niet zeggen deskundigen!

wasmjpg

Het klaren van de was is voor velen niet de meest geliefde bezigheid, vooral als je je liever met andere dingen zou bezighouden in het weekend. Toch moet die berg wasgoed vroeg of laat gedaan worden.

Wist je dat het eigenlijk als zelfzorg kan dienen? Ook al lijkt het snelwasprogramma van 15 minuten aantrekkelijk, het is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Deskundigen raden het zelfs af. Waarom is dat zo? Laten we dat onderzoeken. Het snelwasprogramma kan handig zijn voor kleding zonder hardnekkige vlekken.

Voor kleding met vlekken van wijn of olie is dit programma echter niet effectief. Voor licht vervuilde kleding kan het werken, maar het schiet tekort op het gebied van energiebesparing.

Ondanks de korte duur van het programma, verbruikt de machine in die tijd veel energie, wat uiteindelijk resulteert in een hoger energieverbruik.

Dit leidt dus niet tot kostenbesparing en is niet gunstig voor het milieu. Vergeet ook niet dat het beter is om je spijkerbroeken niet te vaak te wassen.


In situaties waarin tijd een belangrijke rol speelt, is het handig om te weten dat het snelwasprogramma je kleding kan beschadigen. Moderne wasmachines hebben echter een handige functie waarmee je de starttijd van het wasprogramma kunt instellen.


Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de was klaar is zodra je thuiskomt van je werk. Vul de trommel met kleding, wasmiddel en eventueel wasverzachter, kies het programma en stel de starttijd in. Zo maak je jouw dag zowel efficiënt als gemakkelijk.


Voor wie overweegt een nieuwer model wasmachine aan te schaffen, moet weten dat deze doorgaans efficiënter zijn in water- en energieverbruik. Als je energie wilt besparen met je huidige machine, sla dan het voorwasprogramma over.


Voor licht vervuilde kleding is het advies om de temperatuur op 30 of 40 graden in te stellen. Onthoud wel dat dit niet voldoende is voor shirts met hardnekkige vlekken!


1. Nooit geweten, krom dat deze keuze aanwezig is!
2. Gebruik dit programma regelmatig maar dat ga ik nu niet meer doen.
3. Heel veel mensen weten dit niet!
4. Dit had ik veel eerder moeten weten
5. Wedden dat jij dit niet weet!?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven