Apps waarmee je gemakkelijk tweedehands kleding koopt en verkoopt(2 minuten lezen)

Apps waarmee je gemakkelijk tweedehands kleding koopt en verkoopt(2 minuten lezen)

12 november 2021 0 Door kya

Tweedehands kleding kopen en verkopen. Het wordt steeds populairder en het is nog goed voor het milieu ook. Hoe werkt het? Dit zijn de platformen die je gebruikt en de winkels die je bezoekt om tweedehands kleding te kopen of te verkopen. Zodat je jouw oude kleding een nieuw leven geeft en dat van een ander een nieuw leven krijgt.

Kleding kopen of verkopen?
Je hebt vast weleens naar je garderobe gekeken en een kledingstuk weg willen doen. Meestal omdat je het niet meer past, niet meer je stijl is of omdat je kast uitpuilt van de spullen. Het is zonde om weg te gooien, als de kleding nog in goede staat is. Wat je er dan mee doet? Verkopen! Via de online platformen Vinted, Marktplaats.nl of Zalando verkoop je gedragen en ongedragen kledingstukken.

Vinted vs. Marktplaats
De app Vinted is volledig ontworpen voor mode en accessoires, op Marktplaats verkoop je alles van elektronica tot huishouden.
Daarnaast is er verschil in het verkoopproces. Zo vraagt Vinted een vast bedrag van 70 cent en een percentage van 5 procent van de verkoopprijs.
Je hoeft overigens geen rekening te houden met verzendkosten. Dit rekent Vinted door aan de koper, die zelf kan kiezen via welke verzendmethode hij of zij haar pakket ontvangt. Bovendien is het geld van de koper direct in handen van Vinted bij een aankoop, waarna het naar jouw Vinted-portemonnee wordt overgemaakt zodra de koop is geaccepteerd. Je komt dus nooit voor onverwachte verrassingen te staan.

Zalando Pre-owned & tweedehands
Sinds oktober 2020 kun je via de webshop van Zalando niet alleen nieuwe kleding, maar ook tweedehands kleding kopen. In tegenstelling tot andere webshops en apps kun je je kleding aan Zalando verkopen. Daarvoor krijg je dan een tegoedbon. Als je kleding wilt verkopen, dan maak je een foto en op basis daarvan bepaalt Zalando of het tweedehands kledingstuk wordt gekocht. Vervolgens wordt een prijs voorgesteld, als je daarmee akkoord gaat, dan betaalt Zalando de verzendkosten aan je.

Tweedehands kleding inleveren bij winkels
Naast tweedehands kleding verkopen, kan je kledingstukken inleveren bij verschillende winkels. Zo ontvang je bij de modeketen H&M een kortingsbon van de winkel als je een zak kleding inlevert. H&M zorgt ervoor dat de opbrengst van de textielinzameling wordt gedoneerd aan onderzoek naar maatschappelijke projecten.

Kan ik zelf ook tweedehands kleding kopen?
Je kan ook tweedehands kleding kopen bij Zeeman, Vinted en Marktplaats. Zeeman heeft bijvoorbeeld een zogeheten ‘resale’ afdeling met tweedehands baby-, kinder- en dameskleding van verschillende merken. Door van deze tweedehands collectie te kopen, worden nieuwe banen gecreëerd. Zeeman werkt namelijk samen met organisatie Het Goed, die zorgt voor meer werkgelegenheid. Bij Vinted en Marktplaats kun je net zo makkelijk iets kopen als verkopen.