Vrouw heeft het moeilijk met gewone werkuren: ‘Geen tijd voor iets anders en heel gestrest’

luijpg

De overgang van het studentenleven naar de werkende wereld kan een grote aanpassing zijn voor velen die net zijn afgestudeerd.

Een kater hebben is geen geldig excuus meer om te laat op het werk te komen, en een vergadering overslaan om later bij te praten is ook geen optie, zelfs als het gewoon via e-mail had gekund.

Bovendien zijn al je vrienden ook aan het werk, dus even vrij nemen voor een drankje in de middag zit er niet zomaar meer in.

Brielle deelde op TikTok openlijk haar moeite om te wennen aan het werkleven, met de tekst overlay: “qotd in een 9-5, hoe heb je tijd voor je leven.”

In tranen kijkt Brielle recht in de camera. “Ik weet dat ik misschien wat dramatisch overkom, maar dit is mijn eerste baan, mijn eerste 9-tot-5 baan direct na de universiteit”, vertelt ze.


“Het is een lange reis om op mijn werk te komen, wat momenteel niet haalbaar is. Het leven in de stad is geen optie voor mij op dit moment,” verklaarde ze.


Om op tijd op haar werk te zijn, moet ze de trein van 7.30 uur halen en keert ze pas om 18.15 uur terug, legt ze uit.


Op dat moment beweert de jonge vrouw dat ze ‘geen tijd meer over heeft om te relaxen.’ Het is lastig om van het leven te genieten op deze manier.


“Na het douchen en eten, wil ik gewoon naar bed,” deelde Brielle mee. “Ik heb geen energie meer om te koken of te sporten.”


De TikTok-gebruiker verduidelijkte dat het niet zozeer de baan zelf was waar ze moeite mee had, maar het feit dat ze op kantoor moest werken en het lange woon-werkverkeer haar meer dan een uur na haar werkdag thuisbracht.

“Op die afgelegen plek stap je om vijf uur uit en ben je thuis, alles is in orde,” merkt ze op. “En ik besef dat het nog erger kan zijn.”

”Ik weet dat ik langer zou kunnen werken, maar ik stap letterlijk uit en het is volledig donker. Hoe kan je dan vrienden maken? Hoe vind je tijd om een partner te ontmoeten?

“Hoe kan je tijd vrijmaken om te daten? Ik heb nergens tijd voor en voel me zo gestresst.” Enkele mede-TikTokers hebben de reacties op de video gebruikt om Brielle steun te bieden.

1. Deze jonge vrouw zegt dat ze geen leven meer heeft…
2. Sinds ze werkt, kan ze naar eigen zeggen niet meer genieten
3. Ze heeft geen tijd meer voor leuke dingen in het leven.
4. Deze jonge vrouw kan het werk simpelweg niet aan…
5. Haar leven valt uit elkaar nu ze moet werken en geen vrije tijd heeft

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven