Hoe vaak moet je je beha wassen? Het antwoord zal je verrassen!

bhjpg

Heb jij enig idee van de wasfrequentie van je beha’s? Wissel je dagelijks van beha of draag je er één een week lang of zelfs nog langer?

Op sociale media is er momenteel discussie over dit onderwerp, aangewakkerd door een video van een Britse vrouw die verbaasd was over hoe zelden haar vriendin haar beha waste.

Dit debat kan tot verrassende inzichten leiden over onze wasgewoonten. Hoewel velen dagelijks hun ondergoed wassen, verschilt de wasfrequentie van beha’s enorm.

Sommige vrouwen stoppen hun beha na elk gebruik in de was, terwijl anderen ze slechts maandelijks wassen.

De discussie escaleerde op TikTok nadat de Britse Desyr onthulde dat haar vriendin haar beha maar één keer per jaar wast, wat leidde tot duizenden views en reacties. Desyr is nu benieuwd naar de meningen van andere vrouwen.

Terwijl sommigen hun beha wekelijks wassen, laten anderen meer tijd tussen wasbeurten verlopen, soms zelfs tot een maand.

Wanneer de temperaturen stijgen of na een intense sportsessie, geven sommige vrouwen er de voorkeur aan om hun beha vaker te wassen. Maar wat is eigenlijk de meest geschikte aanpak?

Deskundigen raden aan om beddengoed minstens eenmaal per week te wassen om allergenen te bestrijden. Maar hoe zit het dan met beha’s, die gemiddeld twaalf uur per dag worden gedragen?

Vanessa de Vusyt, een PR-manager bij Belgische lingerie merken, legt uit dat de algemene richtlijn is om beha’s na ongeveer twee tot drie keer dragen te wassen.

“Wachten is niet hygiënisch, omdat beha’s direct zweet onder de oksels absorberen,” legt ze uit. De frequentie van wassen hangt ook af van hoe snel iemand zweet, wat vooral kan variëren in de zomer.

Vanessa benadrukt dat veel vrouwen denken dat ze hun beha’s sneller laten slijten door ze vaak te wassen, maar dit hangt sterk af van hoeveel beha’s iemand bezit en hoe ze worden gewassen.

In het behoud van beha’s is een degelijke voorraad en het correcte wasprogramma, zoals fijnwas op 30 graden, van belang om de levensduur te verlengen.

Het verdient aanbeveling om beha’s na het wassen open en plat op te bergen om zo hun levensduur te verlengen.

De frequentie van het wassen van beha’s hangt af van individuele gewoonten en het activiteitenniveau.

Regelmatig wassen is gunstig voor zowel hygiëne als de duurzaamheid van beha’s, en het helpt ook allergenen te verminderen.

Als je twijfelt over het wassen van je beha, onthoud dan het advies van Vanessa: “Hoe vaak was jij je beha?”

Het onderwerp zorgt online voor discussies!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven