Na een lange werkdag of een avondje uit lijkt er vaak één snack die je aandacht behoorlijk trekt: de döner kebab.
Of je nu door de stad wandelt na werk of de club verlaat na een avond feesten, de aantrekkingskracht van een sappige kebab is moeilijk te weerstaan.
Maar heb je ooit stilgestaan bij wat er precies in die kebab zit? Voor één man veranderde een bezoek aan een kebabfabriek zijn kijk op deze geliefde snack volledig.
“Er is maar één ding waar je aan kunt denken: een dikke, vette, smerige kebab, natuurlijk.” zegt hij. Hoewel sommige fabrikanten beweren dat hun kebabs voornamelijk lamsvlees bevatten, blijkt dat niet altijd het geval te zijn.
Een fabrieksmedewerker onthulde dat er gevallen zijn geweest waarbij varkensvlees werd aangetroffen in de kebab. Dit riep vragen op over de ingrediënten die daadwerkelijk worden gebruikt bij de productie. Dit alles werpt een nieuw licht op wat we denken te weten over onze geliefde snacks.
Een onacceptabele praktijk kwam aan het licht, met kebabs die als lamsvlees werden verkocht, vooral zorgwekkend voor de moslimgemeenschap.
Naar een DNA-laboratorium werden negen kebabs uit verschillende zaken gestuurd voor een uitgebreide analyse.
“Het is onaanvaardbaar voor de moslimgemeenschap dat zelfs varkensvlees is aangetroffen,” aldus een medewerker van de fabriek.
Sporenonderzoek van de kebabs op rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en zelfs exotische vleessoorten zoals paard of ezel werd uitgevoerd door forensisch wetenschapper Paul Hancock.
De resultaten waren verontrustend: ”Slechts één van de negen onderzochte kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”
1. “Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!”
2. “Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…”
3. “Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!”
4. “En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!”
5. “De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!”