Veel mensen delen op TikTok foto’s en video’s van teleurgestelde bezoekers van de Keukenhof!

WhatsApp Image 2024 05 10 at 153120 1jpg

Op sociale media zijn recent verschillende filmpjes verschenen van bezoekers van Keukenhof in Lisse die niet tevreden waren over hun bezoek.

Zij deelden beelden van verlepte bloemenvelden en uitgebloeide planten met bijschriften als “Naar de Keukenhof en het meeste is al dood”.

Vele van deze bezoekers uitten hun onvrede over wat eigenlijk een vrolijke en kleurrijke dag had moeten zijn.

Op platforms zoals TikTok delen mensen hun ervaringen, met opmerkingen als “Was toch geen succes” en adviezen zoals “Pro tip: ga niet naar Keukenhof in mei”.

De reacties variëren van spijtigheid over de uitgaven tot grappige opmerkingen over de staat van de bloemen, zoals “Kerkenhof”.

“Sommige bezoekers geven de weersomstandigheden de schuld of suggereren om in april te gaan om de volle bloei te ervaren,” is een standpunt dat wordt geuit ondanks kritiek.

Keukenhof heeft gereageerd op de situatie en in een gesprek met Omroep West uitleg gegeven dat de bloei sterk afhankelijk is van het weer.

Hetzelfde wordt gecommuniceerd naar bezoekers via hun website, waar een ‘bloeibericht’ updates geeft over de status van de bloemen.

Vanwege het warme weer en de overvloedige regenval van de afgelopen weken is aangekondigd dat minder bloemen in bloei staan.

Er zijn nog steeds bloeiende soorten te zien in het park, terwijl andere al zijn uitgebloeid of geknipt, volgens de woordvoerder.

De tuinmannen blijven bezig met het onderhoud van het park en voegen indien nodig nieuwe bloemen toe, waaronder in het bloemenmozaïek naast het Oranje Nassau paviljoen, dat nog steeds bloeit.

Voor Moederdag biedt deze laatste week van het seizoen nog steeds gelegenheid om van de laatste bloemen te genieten.

Keukenhof benadrukt dat ze hun best doen om bezoekers goed te informeren over de bloeiperiode, hoewel het onduidelijk is of bezoekers direct hun teleurstelling hebben geuit bij het park.

@crunchiedonut Pro tip: dont go to Keukenhof in May 👍 #keukenhof #holland ♬ original sound – Jilly Isabella

De beelden die online zijn verschenen zijn niet heel fraai!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven