Dame uit haar frustraties en neemt boos filmpje op: ‘Het is niet mijn schuld’

WhatsApp Image 2024 04 30 at 081219 2jpg

De zoektocht naar een baan kan erg uitdagend zijn, vooral in het begin van je carrière wanneer je nog weinig werkervaring hebt.

Zonder ervaring is het vaak moeilijk om aanspraak te maken op een uitkering, wat de situatie nog ingewikkelder maakt.

In zo’n situatie is het essentieel om creatieve manieren te vinden om op te vallen bij potentiële werkgevers.

Een uniek, interactief cv of een opvallende motivatiebrief, misschien zelfs in rijmvorm, kan de aandacht trekken en dat extraatje bieden dat nodig is.

Ash, een 23-jarige vrouw, besloot op een andere manier op te vallen in de arbeidsmarkt.

Met een opvallende uitstraling, inclusief veel tattoos en piercings, probeerde ze haar kansen te vergroten. Toen dit niet werkte, besloot ze haar aanpak te veranderen en haar frustraties te uiten op sociale media.

In een video deelde ze haar ongenoegen over herhaaldelijk afgewezen worden door verschillende werkgevers, waaronder een kledingwinkel, Uber en een callcenter.

Ze bekritiseerde de bedrijven die haar enkel afwezen op basis van haar uiterlijk.

Ash benadrukte dat het oneerlijk is dat haar kansen worden beperkt door haar uiterlijk.

Dit leidt tot de vraag: waar ligt de grens voor bedrijven om iemand af te wijzen op basis van hun uiterlijk? Wat is jullie mening hierover?

@ashxobrien Ik wil weten wie er nog meer moeite heeft met het vinden van een baan op dit moment! #jobs #jobmarket ♬ original sound – Ash🖤

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven