Grote terugroepactie gestart na vreemde vondst in witbrood!

bakkerij 1jpg

Er is een grootschalige terugroepactie gestart door de bekende Japanse broodfabrikant Pasco Shikishima Corporation voor zo’n 104.000 zakken gesneden witbrood.

Deze actie volgt nadat er resten van een zwarte rat zijn aangetroffen in minimaal twee broden, meldt BBC News.

Het brood van Pasco is een populair product in veel Japanse huishoudens en behoort tot de best verkochte broodmerken in het land.

Hoewel het bedrijf niet heeft aangegeven hoe deze verontreiniging heeft kunnen plaatsvinden, hebben ze wel beloofd om de controles op kwaliteit aanzienlijk te verscherpen om herhaling te voorkomen.

“We zijn vastbesloten om onze kwaliteitscontroles te versterken, zodat dergelijke incidenten niet meer zullen voorkomen,” verklaarde Pasco.

Er zijn tot op heden geen meldingen van

De ziektegevallen als gevolg van het geconsumeerde brood, laten ze natuurlijk hopen dat dit zo blijft.


Het brood in kwestie wordt ook geëxporteerd naar internationale markten zoals de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. Of de terugroepactie ook deze gebieden zal beïnvloeden, is nog onbekend.


Deze ongebruikelijke terugroepactie vindt plaats in een land waar voedselveiligheid doorgaans van een zeer hoog niveau is en voedselterugroepingen zeldzaam zijn.


Recente incidenten, waaronder honderden studenten in de prefectuur Miyagi die ziek werden van bedorven melk en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, wijzen echter op een groeiende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.


1. Bah, je zal dit maar eten
2. Je zal hier maar ziek van worden zeg
3. Ik kijk anders tegen witbrood aan nu
4. Dat dit zomaar kan gebeuren zeg
5. Bizar dit, zou niet mogen

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven