Bijna iedereen doet het verkeerd: Dit is hoe je brood het beste kunt invriezen!

brojpg

In plaats van een feestmaal voor de smaakpapillen te bereiden, is vers gebakken brood een plezier. De uitdaging is om deze frisheid en knapperigheid te behouden.

Een goede bewaarmethode is cruciaal. Als je echter te veel brood hebt gekocht, hoef je het niet weg te gooien. Invriezen is een slim idee.

De keuze tussen het invriezen van een heel brood of plakjes is afhankelijk van je behoeften. Plakjes zijn handiger voor individuele porties, terwijl een heel brood beter zijn vocht vasthoudt. Het principe is dat hoe verser het brood is bij het invriezen, hoe lekkerder het is bij het ontdooien.

Voor optimaal behoud van je brood in de vriezer is een luchtdichte verpakking noodzakelijk om vriesbrand en uitdroging te voorkomen.

Dit kan bijvoorbeeld met diepvrieszakjes of plastic zakken; zorg ervoor dat je alle lucht eruit drukt voordat je ze sluit. Ook zijn glazen of roestvrijstalen containers geschikt voor deze taak.

Voor degenen die om het milieu geven, zijn bijenwasdoeken of stoffen

Papieren zakken zijn minder geschikt voor het lang goed houden van brood, daarom zijn plastic zakken een goede keuze. Het bewaren van brood in de vriezer kan op verschillende manieren:

  • Geheel brood: 4-6 maanden
  • Brood in plakjes: 1-3 maanden
  • Kleinere broodjes: 2-4 maanden

Zorg ervoor dat je de invriesdatum op het brood noteert, zodat je weet tot wanneer het goed blijft en op tijd opgegeten kan worden.

Voor het ontdooien van brood is geduld belangrijk. Laat het brood geleidelijk ontdooien op een rooster bij kamertemperatuur, bij voorkeur een nacht lang.

Een katoenen zak of theedoek kan overtollig vocht absorberen, maar dit is niet altijd nodig. Vermijd het gebruik van papieren zakken, omdat deze aan het brood kunnen kleven.

Een handige tip voor het snel ontdooien van plakjes brood is om ze direct in de broodrooster te doen. Een andere optie is ontdooien in de magnetron.

Na het ontdooien kun je je brood kort opwarmen in de oven om het weer lekker knapperig te maken. Zo geniet je weer van versgebakken smaak.

1. De kans is heel groot dat jij het ook fout doet!
2. We doen het dus allemaal verkeerd!
3. Grote kans dat jij het ook al je hele leven fout doet
4. Klinkt heel logisch maar nooit aan gedacht!
5. Op deze manier blijft de kwaliteit van het brood perfect!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven