Cashloze samenleving de toekomst: Dit betaal je nu voor geld opnemen uit de automaat!

geldau 1jpg

In onze sterk gedigitaliseerde samenleving neemt het gebruik van contant geld af, waarbij maar weinig mensen nog cash op zak hebben.

Er is een groeiende voorkeur voor het gemak en de snelheid van contactloos betalen met pinpassen of smartphones in het dagelijks leven.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Deze verschuiving naar digitale betaalmethoden wordt versterkt door het toenemend aantal locaties, zoals pretparken en geavanceerde supermarkten, waar alleen elektronische betalingen mogelijk zijn.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Niet iedereen omarmt deze verandering, vooral ouderen die de voorkeur geven aan contant geld ervaren hier hinder van.

De overgang naar digitale betalingen heeft ook financiële gevolgen. Zo rekent ABN AMRO kosten aan klanten voor geldopnames. Het tarief is 5 euro per transactie plus 0,5% van het opgenomen bedrag, bij jaarlijkse opnames boven de 17.500 euro.

Kijkers Steenrijk, Straatarm woedend: ‘Deze jongen staat op de site van Radar!’

Een opname van 1000 euro brengt al gauw 10 euro aan kosten met zich mee. Voor studenten geldt deze regel al bij een jaarlijkse opname van 6000 euro.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Ook bij de Rabobank zijn kosten verbonden aan geldopnames bij niet-Geldmaat pinautomaten, waarbij 0,75 cent per opname in rekening wordt gebracht.

Sommige banken overwegen slechts één gratis geldopname per dag toe te staan, wat de trend versterkt dat het meedragen van contant geld steeds duurder wordt en nadelige gevolgen kan hebben voor specifieke groepen in de samenleving.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven