Chantal Janzen scoort geen punten: ‘De kijkers trappen daar niet meer in’

jan6jpg

De recente TV-show van Chantal Janzen genaamd “De Piano” op RTL 4 heeft te maken met een sterke daling in kijkcijfers, wat zorgen veroorzaakt binnen de zender.

Nadat het programma begon met 884 duizend kijkers, daalde dit aantal naar 597 duizend in de tweede aflevering, om uiteindelijk te zakken naar 446 duizend bij de recentste uitzending.

Deze daling is opmerkelijk gezien Janzen normaal gesproken hoge kijkcijfers haalt.

Kijkcijferexpert Tina Nijkamp beschrijft deze ontwikkeling als een aanzienlijke val op de kijkcijferlijst.

Op haar mediakanaal analyseert ze de verminderde populariteit van “De Piano”, wat resulteert in een 21e plek in de kijkcijfertop 25.

De tegenvallende resultaten worden nog pijnlijker bij vergelijking met andere programma’s in dezelfde periode.

“De Slechtste Chauffeur van Nederland” op RTL 5 scoorde bijvoorbeeld beter met 511 duizend kijkers en een marktaandeel van 19,9 procent onder de commerciële doelgroep van 25 tot 54 jaar.

Zelfs RTL 7, NPO 1 en SBS 6 behaalden hogere kijkcijfers in hetzelfde tijdvak. Nijkamp wijst ook op de kritiek die “De Piano” heeft ontvangen.

In haar podcast ‘Tina’s TV Update’ legt ze uit dat er veel kritiek is op het programma, met name gericht op de authenticiteit en het hergebruik van talenten.

“Er is veel kritiek geweest, dat het nep is en dat veel kandidaten al eerder in andere talentenjachten hebben gezeten, terwijl het wordt gepresenteerd als spontaan. De kijkers trappen daar niet meer in,” aldus Nijkamp.

Met nog drie afleveringen te gaan, is de toekomst van “De Piano” onzeker. Hoewel er hoop is op herstel van de kijkcijfers, lijkt de huidige trend aan te geven dat het programma mogelijk niet succesvol zal zijn.

Door sommigen wordt het nu al gezien als een opmerkelijke mislukking voor zowel Chantal Janzen als RTL 4, die gewoonlijk succesvolle televisieconcepten ontwikkelen.

Dit ongunstige resultaat kan waardevolle lessen opleveren voor toekomstige projecten van zowel de zender als de presentatrice.

De nabije toekomst zal uitwijzen of “De Piano” zich enigszins kan herstellen of dat het definitief zal worden toegevoegd aan de lijst van geflopte Nederlandse televisieprogramma’s.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven