Nieuwe informatie over penalty: Wat is er misgegaan?

ssjpg

Er heeft zich gisteren een omstreden incident voorgedaan tijdens het EK voetbal waarbij Oranje op een ongelukkige manier werd uitgeschakeld. Hoewel het er lange tijd uitzag als een gelijkspel van 1-1 en een mogelijke verlenging, besliste Ollie Watkins uiteindelijk anders.

Na de wedstrijd draaide de discussie voornamelijk om ‘de penalty’. De scheidsrechter, die al onder vuur lag wegens een verleden met omkoping, wees een omstreden strafschop toe aan de Engelsen die doorslaggevend bleek te zijn.

Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is dat Bukayo Saka handspel pleegde voordat Denzel Dumfries in contact kwam met Harry Kane.

Echter koos de VAR ervoor dit incident volledig te negeren en niet te beoordelen. Bovendien verliet Kane eerst het stadion voordat Dumfries hem raakte, wat de situatie nog vreemder maakte.

De reacties uit de wereld van voetbal zijn verbijsterd. Voormalig scheidsrechter Manuel Gräfe spreekt op X van ‘een harde klap voor alle integere scheidsrechters’, en trekt indirect de integriteit van Zwayer in twijfel.

Een voormalige topvoetballer noemt de beslissing ‘een schandvlek’, terwijl zelfs fans zich afvragen waarom er een strafschop werd toegekend in de wedstrijd.

De bondscoach uitte zijn frustratie tijdens de persconferentie door te stellen dat het voetbal ‘lijdt onder dit soort beslissingen’.

Een speler toonde ook zijn woede, maar besloot zich terughoudend op te stellen om meer problemen te voorkomen.

Niet alleen was de omstreden strafschop onderwerp van gesprek, maar ook waren er twee andere twijfelachtige beslissingen voorafgaand aan het winnende doelpunt van Watkins. Eerst werd Engeland een doeltrap toegekend terwijl Nederland eigenlijk recht had op een hoekschop.


In de daaropvolgende momenten kreeg Cody Gakpo een fluitsignaal voor een vermeende overtreding, wat leidde tot een doelpunt van de Engelsen.


Kortom: twee foute beslissingen, een niet-gezien handsbalsignaal en een onterecht toegekende penalty resulteerden in een nederlaag voor Nederland. De vraag blijft: hoe heeft dit kunnen gebeuren?

1. De voetbalwereld begint steeds luider te spreken.
2. Er is ook in Engeland verontwaardiging en onbegrip…
3. Belangrijke vraagtekens bij deze details!
4. Dit maakt de beslissing nog raadselachtiger..
5. Dit is allemaal toch te bizar voor woorden!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven