Deze theesoorten zijn goed voor je gezondheid(2 minuten lezen)

Deze theesoorten zijn goed voor je gezondheid(2 minuten lezen)

12 november 2021 0 Door kya

Thee is lekker én goed voor je gezondheid. De ene theesoort helpt bij een opgeblazen gevoel, de andere helpt tegen slapeloosheid. Handig om altijd een voorraad van verschillende smaken in huis te hebben. Welke theesoorten zijn het gezondst en welke theesoorten helpen bij welke gezondheidsklachten?

 1. Een opgeblazen gevoel
  Er zijn verschillende kruiden die een opgeblazen gevoel na een heftige maaltijd kunnen verzachten. Kamille, munt en gember worden bijvoorbeeld hierbij aangeraden. Deze kruiden werken ontspannend en kalmerend, ook voor het maag-darmkanaal. Een thee met deze kruiden helpt dus om klachten als kramp en misselijkheid te verlichten.
 2. Een hoge bloeddruk
  Groene en zwarte thee werken bloeddrukverlagend. Je moet dagelijks minimaal drie koppen groene thee of vijf koppen zwarte thee drinken om hier de effecten van te merken. Deze theesoorten verlagen ook de hoeveelheid slechte cholesterol.
 3. Slapeloosheid
  Als je ’s avonds niet goed in slaap komt, kun je ook kalmerende theesoorten drinken om beter te ontspannen. Wil je sneller in slaap vallen? Drink dan voor het slapen eens een kopje kamillethee, lavendelthee, muntthee of valeriaanwortelthee. Deze kruiden ontspannen, verlichten angst en gaan stress tegen.
 4. Opgezette keel of luchtwegen
  Tijdens een verkoudheid kun je flink last hebben van keelpijn of verstopte luchtwegen. Zoethoutthee kan helpen om deze klachten te verzachten. Zoethout breekt slijm af en zorgt voor een verzachtende laag in de keel waardoor je minder pijn hebt.
 5. Blaasontsteking of infectie
  Als je last hebt van een blaasontsteking of urineweginfectie, dan kun je het beste cranberrythee drinken. Cranberry’s zitten vol antibacteriële eigenschappen die de urinewegen reinigen. Bovendien zitten ze ook vol vitamine C, die het afweersysteem versterkt. Slim: drink groene thee met cranberry. Groene thee zorgt voor het afvoeren van verschillende stoffen en bacteriën.
 6. Spierpijn
  Paardenbloemthee zit vol ijzer, zink, kalium, magnesium en calcium. Allemaal voedingsstoffen die nodig zijn voor gezonde, sterke spieren en botten. Wanneer je last hebt van spier- of gewrichtspijn kun je daarom het beste paardenbloemthee drinken. Deze is wel erg bitter, dus het kan helpen om er een beetje honing bij te doen.
 7. Nierproblemen
  Heb je nierproblemen of wil je je lichaam ontdoen van afvalstoffen? Dan moet je voor brandnetelthee kiezen. Deze stimuleert de werking van de nieren, waardoor afvalstoffen sneller en beter worden afgevoerd. Bovendien werkt brandnetelthee ontstekingsremmend, waardoor het goed is voor je huid.
 8. Afslanken
  Ben je een echte theeleut? Drink dan vooral groene thee. Dit is de meest bestudeerde thee in de academische wereld. Er zitten namelijk talloze gezondheidsvoordelen aan. Het heeft afslankende eigenschappen, is rijk aan antioxidanten en bevat ontstekingsremmende en vochtafdrijvende stoffen. Deze stoffen zorgen ervoor dat de uitscheidingsorganen beter in staat zijn om gifstoffen te verwijderen.