Diepte bereikt in Steenrijk Straatarm: Waarom filmt de cameraploeg dit?

geld8 1jpg

In de meest recente aflevering van “Steenrijk, Straatarm” wisselen ondernemers Jordy en Senna een week lang van leven met Maria en haar zoons.

Hun zorg voor hond Bo zorgt voor opschudding onder de kijkers, wat leidt tot veel reacties op sociale media.

Weet jij wat je moet doen als je geld vindt op straat? Het antwoord is verrassend!

In deze aflevering ruilen ondernemers Jordy en Senna van leven met moeder Maria en haar zoons Ruben en Raffaël.

Vanwege een ernstige nekhernia kan Maria niet meer werken en leeft ze van een bijstandsuitkering in een huis met vele gebreken.

Met slechts 2000 euro per week hebben Jordy en Senna moeite met het contrast tussen hun eigen financiële situatie en die van Maria en haar gezin.

De schokkende levensomstandigheden van Maria roepen empathische reacties op bij Jordy en Senna, die delen: “Ik denk wel dat dit een ouder pijn doet.”

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Onder de druk van het huis zorgen Jordy en Senna ook voor hun hond Bo, die helaas ziek blijkt te zijn, wat voor ongemak zorgt.

Familie Khaled heeft niet genoeg aan uitkering: Leefgeld is maar 150 euro per week

Reacties van kijkers zijn vol verwondering, vooral vanwege de gedetailleerde weergave van de scène waarin de hond moeilijkheden ondervindt. De scène wordt door velen op sociale media als ondermaats beschouwd.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Sommige toeschouwers uiten kritiek op Maria’s uitgavengedrag. Tijdens het winkelen besteedt ze bijvoorbeeld 400 euro aan een lingerieset, wat tot verbazing leidt.


“In geen 400 jaar dat ik zoveel uitgeef aan lingerie,” aldus een kijker op sociale media. Anderen vragen zich af of dit idee gesponsord was.


1. Kijkers zijn in shock door deze bizarre scene! 2. Op social media wordt het een dieptepunt genoemd 3. Dit is toch te triest voor woorden… 4. Hopen dat deze aflevering geen herhaling op tv gaat krijgen. 5. De scene wordt uitgebreid in beeld gebracht…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven