EBU heeft meer informatie vrijgegeven over de diskwalificatie van Joost Klein.

jjjpg

Recent heeft de European Broadcasting Union (EBU) haar verklaring over de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival aangepast en versterkt.

De organisatie bevestigt opnieuw haar beslissing om Klein uit de competitie te verwijderen en benadrukt dat zijn gedrag in strijd was met de wedstrijdregels die de veiligheid op de werkvloer voor alle medewerkers moeten waarborgen.

EBU verklaart dat de diskwalificatie volgde op een “grondig intern onderzoek” dat gesteund werd door zowel het bestuur als de Eurovision Song Contest Reference Group, een adviesorgaan van het festival.

Onder de omstandigheden en gezien de naderende juridische stappen vond de organisatie het ongepast om Klein in de finale te laten optreden.

Verder benadrukt EBU dat de publieke perceptie zoals die op sociale media en in bepaalde reacties naar voren kwam, niet overeenkomt met de getuigenissen van medewerkers en andere betrokkenen die met zowel de organisatie als de Zweedse politie zijn gedeeld.

Ondanks het lopende juridische proces heeft de EBU ervoor gekozen geen verdere toelichting te geven over de situatie.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Na de diskwalificatie van Klein heeft de NPO in samenwerking met AvroTros officieel bezwaar gemaakt, waardoor de zaak nog meer in de schijnwerpers staat.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Joost Klein heeft door dit hele incident aandacht gekregen, zijn nummer wordt goed beluisterd in verschillende landen.

Op dit moment blijft het een mysterie, met verschillende versies van de gebeurtenissen. Joost heeft nog geen commentaar gegeven op de situatie.

EBU vilt haar statement aan met deze nieuwe informatie!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven