Een vlek op je stoffen bank? Zo verwijder je vlekken op je bankstel(2 minuten lezen)

Een vlek op je stoffen bank? Zo verwijder je vlekken op je bankstel(2 minuten lezen)

12 november 2021 0 Door kya

Een smetteloos huis is een symptoom voor een oninteressant leven, zei oma altijd. Maar als je bank er wel erg interessant uit begint te zien, is het toch tijd om in actie te komen. Hoe poets je de vlekken van wijn, kaarsvet, pen of gemorst eten van de bank? Wij geven je schoonmaaktips voor vlekken in je bankstel.

Hoe krijg je rode wijn uit je stoffen bank?
Iedereen weet: rode wijn moet je niet morsen. Toch kan het gebeuren. Strooi er dan gelijk zout overheen en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder de zout met een lauwwarm doekje met wat afwasmiddel en azijn. Zeg maar dag tegen die rode wijnvlek!

Hoe krijg je kaarsvet uit je stoffen bank?
Kaarsvet morsen gebeurt niet vaak, als het gebeurt moet je er op de juiste manier mee omgaan. Plaats een paar velletjes keukenpapier over het kaarsvet en ga hier met een warm strijkijzer overheen. Je zult zien dat het kaarsvet makkelijk loslaat. Handig he?

Hoe krijg je haren van je stoffen bank?
Haren op je bank wil je liever niet. Of het nou je eigen haren zijn of die hardnekkige haren van je huisdier, het ziet er niet schoon uit. Haren verwijder je gelukkig heel eenvoudig met de rubberen dieren haarborstel of een kledingborstel.

Hoe krijg je pen en andere moeilijke vlekken uit je stoffen bank?
Oei, een inktvlek in je stoffen bank. Dit kan je verwijderen met melk. Durf je dat niet aan? Bij de drogist vind je verschillende vlekkenmiddeltjes voor moeilijke vlekken. Hiermee krijg je elke vlek uit je bank.

Een geschikte vlekkenverwijderaar kiezen
Hoe krijg je olievlekken uit je stoffen bank?
Spuit de bank in met een ontvetter, zoals Dasty, om de grote vlekken te verwijderen. Probeer dan met een spons en water de vlekken weg te poetsen. Durf je het niet aan? Schakel dan een professioneel bedrijf in om je bank schoon te maken, olievlekken zijn lastig.

Hoe krijg je spijkerbroek vlekken uit je stoffen bank?
Spijkerbroeken geven af. Helemaal als je een nieuwe, donkere of natte spijkerbroek hebt. Erg vervelend. Deze spijkerbroek vlekken haal je uit een stoffen bank met Glassex doekjes of ovenreiniger.

Complete reiniging stoffen bank
Tot slot is het verstandig om je bank 2 keer per jaar grondig te reinigen. Was je kussenhoezen, zuig alle stof, kruimels en haren weg. Huur vervolgens een stoomapparaat en je bank ziet er weer als nieuw uit!