Bezoeker vraagt Efteling iets te doen aan lawaaierige kinderen

eff 1jpg

Op het internet is een video viraal gegaan van een bezoeker van de Efteling die haar mening deelt over schoolreisjes.

RedNes, een TikTok-gebruiker, deelde haar belevenissen na een dag in het sprookjespark, waar ze geconfronteerd werd met een grote groep lawaaierige schoolkinderen.

“Beste Efteling, ik heb een verzoek aan jullie,” begint ze haar pleidooi, terwijl ze opgenomen is vanuit een Gondoletta-bootje. Haar suggestie is om het park enkele dagen per jaar exclusief open te stellen voor schoolreisjes.

Haar motivatie? “Ik als normale bezoeker heb ontzettend veel last van de schoolreisjeskinderen. Ze schreeuwen, het is overal ontzettend druk.

RedNes deelt dat een medewerkster haar heeft verteld dat er maar liefst vijfduizend extra kinderen in het park waren, bovenop de reguliere bezoekers.

“Dit is voor de normale bezoeker, die even denkt te kunnen genieten met haar kinderen, niet meer te doen,” voegt ze toe. Daarom pleit ze voor speciale dagen waarop alleen schoolreisjes zijn toegestaan.


“Het valt op hoeveel schreeuwende en krijsende kinderen er om je heen zitten, maar normale bezoekers hoeven daar niet de dupe van te zijn. De wachtrijen zijn buitengewoon lang en dit is verre van normaal.”


De Efteling heeft in rap tempo meer dan 250.000 views op de video vergaard. Momenteel maakt het park schoolreizen extra aantrekkelijk door basisscholen een aanzienlijke korting aan te bieden op de entreeprijs, van 51 euro per persoon naar slechts 22 euro per persoon.

1. De video van de dame gaat viraal op TikTok!
2. Deze bezoeker heeft het helemaal gehad met kinderen
3. Naar eigen zeggen zijn normale bezoekers de dupe…
4. Tja hoe moet je correct antwoorden op deze video haha!
5. De vrouw heeft het helemaal gehad met schoolreisjes!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven