Efteling opnieuw onderzocht vanwege dit beeld: ‘Hoe erg en verschrikkelijk’

popjpg

Een bezoekster zorgt opnieuw voor controverse in de Efteling vanwege haar bezwaar tegen een van de karikaturen in het park.

De attractie Monsieur Cannibale werd eerder weggehaald vanwege klachten van bezoekers over deze karikatuur.

De discussies over dit soort zaken roepen vaak uiteenlopende meningen op, vergelijkbaar met de debatten rondom Zwarte Piet en Sinterklaas.

Monsieur Cannibale bestond uit een aantal kookpotten waarin bezoekers plaatsnamen en met een grote gekleurde man met een pollepel door zijn neus draaiden, terwijl hij amper gekleed was.

In 2020 werd een petitie ondertekend door meer dan 1500 mensen om de attractie te verwijderen. Inmiddels is Monsieur Cannibale vervangen door een andere attractie.


Een Nederlandse vrouw heeft op TikTok controversiële karikaturen verzameld voor educatieve doeleinden en door donaties deze pop weten te verkrijgen, die voor ophef zorgt vanwege beledigende elementen.


De pop wordt geïdentificeerd als een Chinese man, maar wordt bekritiseerd vanwege verschillende beledigende kenmerken volgens de vrouw: “Oh my god, kijk hoe erg en vreselijk deze pop is. Kijk die letters, die outfit, die oren, de ogen en de tand.”


De reacties op de pop variëren van steun tot kritiek, waarbij sommigen geen enkel kwaad zien in het controversiële speelgoed.


De discussie benadrukt eens te meer de gevoeligheid en verdeeldheid van meningen over culturele representatie.

1. Het moet niet gekker worden
2. Het wordt steeds gekker
3. Wat een land leven we in
4. Dit slaat helemaal nergens op
5. Niet normaal dit

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven