Efteling verandert dingen vanaf juni: Snacks en drinken worden duurder!

eftejpg

De Efteling blijft populair als bestemming voor een dagje uit, ongeacht leeftijd. Jammer genoeg zijn de toegangsprijzen in de afgelopen jaren fors gestegen, waardoor het voor gezinnen met beperkte budgetten moeilijker is geworden om het park te bezoeken.

De entreeprijzen voor het park in Kaatsheuvel liggen tussen de 38 en 51 euro, plus parkeerkosten voor auto’s.

Na een lange tijd in de rij te hebben gestaan voor attracties, krijg je vast trek en zijn er verschillende eetgelegenheden beschikbaar.

Meestal betaal je tijdens zo’n dagje uit meer voor eten en drinken. De prijzen in de Efteling waren al hoog, maar volgens Looopings zullen ze nog verder stijgen.

Voorheen kostte een flesje ice tea 3,90 euro, nu 4,30 euro. Een klein blikje cola, fanta of cassis was eerst 3,70 euro en wordt nu 4,10 euro.

Zelfs een flesje water wordt nu verkocht voor 3,70 euro. Opvallend genoeg zijn deze items zelfs goedkoper in Disneyland Parijs.


Ook zijn er andere prijsstijgingen gemeld door Loopings. Een patatje speciaal wordt nu verkocht voor 4,40 euro, wat een stijging is van 50 eurocent.


Als je zin hebt in een broodje Unox, moet je nu 5,50 euro neertellen. Dit is een stijging van een euro vergeleken met de vorige prijs.


Verder zijn ook de abonnementsprijzen gestegen. Van 215 euro vorig jaar naar 250 euro in januari van dit jaar. Vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsopties beschikbaar:


  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

De forse prijsstijgingen hebben geleid tot kritiek van bezoekers. Deel je feedback op Facebook om anderen op de hoogte te stellen van deze wijzigingen, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.


1. Dat is even een verrassing! Dit is niet normaal zeg.
2. Zin in een broodje Unox? Dat wordt ‘m niet meer!
3. Een tussendoortje met het gezin is onbetaalbaar geworden!
4. Zelf eten en drinken meenemen is voordeliger.
5. Wat een bedragen, schandalig!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven