Houd jij je eieren in de koelkastdeur? Ontdek waarom dit geen goed idee is!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 150339jpg

Als je altijd dacht dat het ingebouwde eierenvakje in de deur van je koelkast dé beste plek was om eieren te bewaren, ben je niet alleen.


De waarheid is echter dat deze plek niet optimaal is om de kwaliteit van je eieren te behouden.


Door het vaak openen van de koelkastdeur ontstaan temperatuurschommelingen die de versheid van je eieren kunnen aantasten.


Vlatka Lake, expert bij Space Station, legt uit dat de constante temperatuurwisselingen de houdbaarheid van eieren aanzienlijk kunnen verminderen. Maar wees gerust, er is een eenvoudige oplossing voor dit probleem.


Experts adviseren om eieren in hun originele verpakking te bewaren en deze achterin de koelkast te plaatsen waar de temperatuur het meest stabiel blijft.

In plaats van direct de eieren in de koelkast te leggen na het boodschappen doen, is er een methode die de blootstelling aan temperatuurvariaties minimaliseert. Dit zorgt voor een langere houdbaarheid en vermindert het risico op bacteriegroei.

Ook al is het mogelijkerwijs niet direct zichtbaar hoeveel eieren nog beschikbaar zijn, het nadeel van deze methode weegt niet op tegen de voordelen van een stabiele bewaartemperatuur.

De volgende keer dat je automatisme je naar de koelkast leidt om de eieren op te bergen na het winkelen, herinner jezelf dan aan deze simpele tips.

Een kleine wijziging in je manier van eieren bewaren kan het verschil maken in de kwaliteit van je ontbijt. Naleving van deze eenvoudige stap zal ervoor zorgen dat je eieren zo vers mogelijk blijven.


Ik heb ze er direct uitgehaald!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven