Volgens de Zweedse website Expressen zijn er totaal zes stappen om het perfect gekookte ei te bereiden. Natuurlijk delen wij deze met jullie.
In Zweden is een gekookt ei een essentieel onderdeel van het ontbijt, waarbij ze gemiddeld 200 eieren per persoon per jaar consumeren.
Expressen deelt nu op hun website de zes stappen voor het perfecte ei, die je waarschijnlijk niet kent.
Ten eerste is het cruciaal om de eieren twintig minuten voor het koken uit de koelkast te halen, zodat ze op kamertemperatuur komen.
Het risico op barsten wordt aanzienlijk verminderd als de eieren op kamertemperatuur zijn, waardoor de schok bij het in contact komen met heet water minder is.
De volgende stap is het gebruik van een punaise. Deze moet je in het ronde gedeelte van het ei steken, waar zich de meeste lucht verzamelt.
De punaise verlicht de druk in het ei, waardoor de schaal niet barst. Vergeet echter niet de punaise te verwijderen voordat je de eieren in het water legt.
Wanneer het water in de pan kookt, plaats je voorzichtig de eieren met een lepel in het water.
Kook de eieren ongeveer tien minuten op matig vuur en giet vervolgens het water af. Schud daarna de pan, zodat de eieren tegen elkaar stoten en de schalen barsten.
Plaats de pan onder stromend koud water en laat deze vijf minuten staan. Hierdoor stopt het kookproces.
Het pellen van de eieren gaat het gemakkelijkst onder stromend koud water. Geniet vervolgens van je perfect gekookte ei!