Jonge meid (29) trouwt oudere vrouw (66): ‘Leeftijd is slechts een getal’

WhatsApp Image 2024 04 01 at 171712 3jpg

Een opmerkelijk liefdesverhaal uit het Verenigd Koninkrijk heeft de aandacht getrokken op sociale media.


Eileen de Freest, 66 jaar oud, en haar 29-jarige partner Julia Zelg worden vaak verward als moeder en dochter.


In werkelijkheid vormen ze echter een stel. Het TLC-programma ‘Love Don’t Judge’ bood hen de kans om hun verhaal te delen.


“Leeftijd is slechts een getal,” benadrukt Julia. Het koppel leerde elkaar kennen in 2019 via de datingapp Tinder en wat begon als een leuk gesprek, leidde tot een huwelijk.


Hun relatie kreeg veel kritiek te verduren, vooral vanwege het aanzienlijke leeftijdsverschil.


Julia merkt echter op dat Eileen een actief libid0 heeft, wat haar aanvankelijk verraste. “Ik ben nooit met iemand geweest die meer passievol was,” zegt ze.


De uitdagingen van het coronavirus brachten complicaties met zich mee voor hun relatie toen ze gedwongen werden de hele dag samen thuis door te brengen.


Om hiermee om te gaan, kozen ze voor een open relatie. Dit heeft volgens hen de band tussen hen versterkt. “We zijn nu niet exclusief, maar wel samen,” legt Julia uit.


Ondanks dat ze anderen betrekken bij hun sksleven, hebben ze afgesproken geen emotionele banden met anderen aan te gaan.


Eileen hecht vooral waarde aan een intellectuele klik, terwijl Julia heeft ontdekt dat ze ook van avontuurtjes met mannen geniet.


Julia wordt echter regelmatig belachelijk gemaakt op internet en beschuldigd van ‘mummy issues’, wat haar soms tot schaamte brengt.

Wanneer mensen verkeerde aannames maken over hun relatie.

”Mijn moeder is een paar jaar jonger dan Eileen. Soms denken mensen, als we ergens komen, dat Eileen mijn moeder is. Wanneer ik ze dan vertel dat we getrouwd zijn, schamen ze zich.”

Het paar overweegt geen driehoeksverhouding omdat ze verschillende voorkeuren hebben.

Ze zetten ondanks de kritiek hun liefdesverhaal voort en plaatsen elkaar op de eerste plaats.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven