Engelsen vinden Ronald Koeman nog steeds niet aardig: ‘Zal die avond nooit vergeten’

rk 1jpg

De halve finale van het EK tussen Nederland en Engeland brengt voor Engelsen herinneringen terug over Ronald Koeman. Velen van hen koesteren nog steeds een sterke antipathie tegenover de bondscoach van het Nederlands elftal.

In oktober 1993 veroorzaakte Ronald Koeman veel opschudding in Engeland.

Toen was de huidige bondscoach van Oranje de aanvoerder van het Nederlands elftal en speelde een cruciale rol in de wedstrijd die Nederland hielp zich te kwalificeren voor het WK in de Verenigde Staten.

Met een stand van 0-0 maakte Koeman een overtreding waarvoor hij enkel een gele kaart kreeg in plaats van rood en een penalty tegen.

Dit zorgde voor veel verontwaardiging bij de Engelsen, vooral toen Koeman later in de wedstrijd een vrije trap mocht nemen en scoorde.

Een vrije trap, bedoeld voor Dennis Bergkamp, werd uiteindelijk genomen door Koeman, wat tot onduidelijkheid leidde. Dit resulteerde in Nederland dat zich kwalificeerde voor het WK, terwijl Engeland thuisbleef.

Graham Taylor, de Engelse bondscoach, was duidelijk van streek door deze gebeurtenis en zijn woorden “Do I not like that” zijn nog steeds bekend in Engelse sportkringen.

Met de komende wedstrijd tussen Nederland en Engeland worden de pijnlijke herinneringen bij de Engelsen weer aangewakkerd. Een gedeelde video uit 1993 herinnert aan “Do I not like that!”.

“Op woensdag speelt Engeland tegen Nederland en de geschiedenis, vooral met Ronald Koeman, is voelbaar. De avond van oktober 1993 zal ik nooit vergeten.”

1. Die gevoelens liggen diep bij veel Engelsen…
2. Die avond is voor de Engelsen onvergetelijk…
3. Veel mensen herinneren zich die avond nog steeds…
4. Tot op de dag van vandaag hebben ze aversie tegen hem!
5. Velen van de Engelsen zullen waarschijnlijk woensdag boe-roepen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven