Fotoshoot loopt uit op problemen: Stiefmoeder wil stiefdochter niet op foto met gezin!

ps 1jpg

Tijdens een geplande fotoshoot ontstond er onenigheid binnen de familie. Een man deelde zijn gevoelens van verbazing en verdriet nadat zijn nieuwe vrouw voorstelde om zijn dochter uit een vorig huwelijk niet op te nemen in een familiefoto.

De man beschreef haar actie als ”gemene en pijnlijke” en dit zorgde ervoor dat hij begon te twijfelen aan de toekomst van hun relatie.

De vrouw, die nu stiefmoeder is, stelde voor om foto’s te nemen van het gezin zonder de oudste dochter erbij. Dit voorstel werd in het bijzijn van het kind gedaan en liet diepe indrukken achter.

Voor de fotoshoot had de familie verschillende combinaties van gezinsleden bedacht om te fotograferen.

“We begonnen met foto’s van ons vijven, daarna van mijn vrouw en onze twee kinderen samen, vervolgens enkele van mij met al mijn drie kinderen, en ook enkele met alleen onze twee kinderen en de drie kinderen samen,” legde de man uit.

Alles leek vlot te verlopen, totdat zijn vrouw onverwachts suggereerde om ook een foto te maken van ‘ons vier’ – zonder zijn oudste kind.

De man voelde zich overweldigd door het voorstel, twijfelde enige tijd over de situatie met betrekking tot zijn oudste kind.

“Het leek me niet rechtvaardig om ‘ons allemaal behalve hen’ op de foto te hebben,” deelde hij. Zijn weigering om in te stemmen met het plan van zijn vrouw zorgde voor frictie; zij was teleurgesteld door zijn keuze.

“Mijn vrouw beweert dat ik haar diep heb gekwetst, maar ik wilde geen gezinsfoto zonder mijn andere kind. Ik begrijp dat het niet haar biologische kind is, maar het blijft wel mijn kind,” aldus de man.

Toen hij zijn dilemma deelde op een online platform, ontving hij veel steun van de lezers. Een reactie van iemand in een vergelijkbare gezinssituatie luidde:

“Het is goed dat je opkomt voor je oudste. Het zou zinvol zijn om te bespreken waarom je vrouw hen wil uitsluiten,” suggereerde de persoon.


In een verhaal werd gedeeld hoe iemand zich buitengesloten voelde door haar stiefmoeder, die soortgelijke opmerkingen maakte tijdens haar zwangerschap.


Dit voorbeeld toont de complexiteit van familierelaties in samengestelde gezinnen en benadrukt het belang van inclusiviteit en communicatie binnen de familie.


Ik zou hetzelfde gedaan hebben als deze vader!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven