Volgende maand komt FIFA met een nieuwe roze kaart: Dit is waarom!

WhatsApp Image 2024 05 24 at 070645jpg

Er staat een nieuwe verandering op het punt te gebeuren in het bekende spel voor voetbalfans. Binnenkort zal de roze kaart zijn intrede maken, en in dit artikel wordt uitgelegd wat de bedoeling hiervan is.

Voetbalspelers hebben tot nu toe alleen gele en rode kaarten gekend. Daar komt nu een derde optie bij.

Tijdens de komende Copa América zal de roze kaart voor het eerst gebruikt worden. Het doel van deze kaart is om coaches in staat te stellen een extra wissel toe te passen wanneer een speler een hoofdblessure oploopt.

Sinds de mogelijkheid tot vijf wissels per wedstrijd van kracht is geworden bij het stilleggen van de wereld, zal dit aantal bij hoofdblessures met de roze kaart worden uitgebreid naar zes.

Als de scheidsrechter de roze kaart tevoorschijn haalt, kan er een extra wissel plaatsvinden om de geblesseerde speler te vervangen. Het doel van FIFA met deze nieuwe regel is om spelers beter te beschermen.

Coaches die van deze nieuwe regel gebruik willen maken, dienen dit aan te geven bij de arbitrage. Mocht een speler geblesseerd raken, dan kan er een extra wissel plaatsvinden om hem te vervangen.

Vervolgens moet de speler richting de kleedkamer gaan.

Beroemd om hun soms theatrale valpartijen, hebben Zuid-Amerikaanse voetballers de FIFA ertoe aangezet actie te ondernemen om misbruik van de roze kaart te voorkomen.

Binnen een dag na het trekken van de kaart, dient de medische staf een verklaring te ondertekenen waarin de opgelopen blessure wordt bevestigd.

Dit is bedoeld om fraude tegen te gaan, hoewel volledige uitsluiting niet mogelijk is.

Vanaf 21 juni zal de roze kaart voor het eerst tijdens de aankomende Copa América op het veld verschijnen.

Hopelijk beperken spelers het gebruik ervan, wat zou betekenen dat hoofdblessures worden voorkomen. Maar vanaf die datum kan de kaart getrokken worden wanneer dat nodig is.

1. Reden voor het invoeren van deze FIFA-maatregel.
2. Scherpe regels zullen hier uiteraard bij komen kijken.
3. Bescherming van spelers staat centraal bij deze maatregel.
4. De kaart zal voor het eerst worden gebruikt tijdens een aankomende wedstrijd.
5. Er zijn natuurlijk addertjes onder het gras!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven