Glennis Grace zingt op jouw feestje: Wat kost een optreden van 30 minuten?

WhatsApp Image 2024 05 10 at 143449jpg

Glennis Grace, geboren als Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft haar naam gevestigd als een vooraanstaande Nederlandse zangeres.

Met haar indrukwekkende tweetaligheid heeft ze zowel in het Nederlands als in het Engels gezongen, waardoor ze zowel in Nederland als in de Verenigde Staten sterk erkend is.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale carrière begon op jonge leeftijd toen ze op 11-jarige leeftijd optrad tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze gepresenteerd werd door Audrey Hepburn en de aandacht trok van niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Zijn bewondering voor haar talent leidde ertoe dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Toen Glennis 16 jaar was, deed ze mee aan de Soundmixshow waar ze het nummer “One moment in time” van Whitney Houston zong en won.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 won Glennis het Nationaal Songfestival met het nummer “My impossible dream” en vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Later bracht ze een Nederlandstalig album uit, genaamd “Dansen met het leven”, in samenwerking met Evert Abbing, wat een nieuwe uitdaging voor haar was na voornamelijk Engelstalige nummers te hebben gezongen.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

In november 2008 brak Glennis door met het nummer “Als Je Slaapt”. Haar optreden tijdens het programma “Life & Cooking” zorgde voor emotionele reacties bij Wendy van Dijk en gaf Glennis nationale bekendheid.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Een nieuwe fase in haar carrière brak aan met een stijl die destijds uniek was onder Nederlandse artiesten.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Haar aanpassing in muziekstijl was succesvol, dit resulteerde in erkenning als Beste Zangeres van Nederland door onder andere Buma Stemra in 2011.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Glennis Grace was de winnares van het televisieprogramma “Van Popster tot Operaster” met haar vertolking van “Habanera”. Na het afronden van een vijfjarige studie aan het conservatorium, kreeg ze lof voor haar zangkwaliteiten en -techniek en werd gezien als de beste zangeres in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, dat opgenomen werd tijdens haar eerste soloconcert. Ze was eveneens te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Als je Glennis op een evenement wil boeken, dien je rekening te houden met een starttarief van 8500 euro voor een optreden van een half uur.

Toch lekker verdienen in dertig minuten tijd!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven