Glennis Grace op jouw feestje: Dit kost een half uur!

WhatsApp Image 2023 12 27 at 185428 1jpg

Oorspronkelijk bekend als Glenda Batta, is Glennis Grace geboren op 19 juni 1978 in Amsterdam en heeft zich stevig gevestigd als een van de vooraanstaande Nederlandse zangeressen.

Spannend moment voor Glennis Grace: Oog in oog met vijftig medewerkers van de Jumbo!

Bekend om haar indrukwekkende tweetaligheid heeft Glennis zowel in het Nederlands als in het Engels gezongen, waarmee ze grote bekendheid verwierf, niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon al vroeg in haar leven; op slechts 11-jarige leeftijd trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze werd voorgesteld door Audrey Hepburn en de aandacht trok van niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Zijn bewondering voor haar talent was zo groot dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Tijdens haar deelname aan de Soundmixshow op 16-jarige leeftijd, won Glennis Grace met haar vertolking van Whitney Houston’s “One moment in time”.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 vertegenwoordigde Glennis Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland, nadat ze het Nationaal Songfestival had gewonnen met de ballade “My impossible dream”.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing bracht Glennis een Nederlandstalig album uit, wat een nieuwe uitdaging voor haar was gezien haar gebruikelijke focus op Engelstalige muziek. Dit resulteerde in de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

In november 2008 behaalde Glennis nationale bekendheid met de release van “Als Je Slaapt”, nadat Wendy van Dijk emotioneel geraakt was door haar optreden tijdens het programma “Life & Cooking”.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Er kwam een nieuwe fase in haar loopbaan door een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

De inspanningen werden beloond toen Glennis Grace in 2011 erkend werd als de Beste Zangeres van Nederland door onder andere Buma Stemra.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Met het nummer “Habanera” won ze het bekende tv-programma “Van Popster tot Operaster” na een vijfjarige studie aan het conservatorium en werd geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze haar met platina bekroonde album “One Night Only” uit, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert. Bovendien was ze te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Als je Glennis wilt boeken voor een evenement, moet je rekening houden met een starttarief van 8500 euro voor een optreden van een half uur.

1. Dit is toch niet te betalen?!
2. Wow, wat een bedrag
3. Hier kan je niet tegenop werken
4. Dit kan ik helemaal niet betalen, jij wel?
5. Het wordt steeds gekker

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven