Hoge kosten voor drankjes op het terras deze zomer!

terras 1jpg

“De kosten van levensonderhoud stijgen.” Deze bekende uitspraak heeft de afgelopen paar jaar veel weerklank gevonden, vooral gezien de forse prijsstijgingen bij diverse supermarktproducten.


Echter, wat zijn de kosten van een drankje op het terras deze zomer? De prijzen worden steeds hoger. In vergelijking is een drankje van de supermarkt aanzienlijk voordeliger dan een drankje op een terras.


Desondanks, de totale ervaring is anders wanneer je op een terras zit, waar de sfeer vaak aangenaam is en je kunt genieten van mensen kijken. Deze zomer betaal je gemiddeld €3,65 voor een standaard biertje op een terras.


De genoemde prijs is gebaseerd op een standaard glas bier in Nederland. In stadscentra kan de prijs oplopen tot zo’n 4 euro per glas. Een kopje koffie kost gemiddeld €3,30 en een glas huiswijn €4,96.


Voor een frisdrank betaal je gemiddeld €3,16, maar ook hier kunnen de prijzen sterk variëren afhankelijk van de locatie.


Indien je kiest voor een mixdrankje op een terras in het stadscentrum, ben je gemiddeld €9,60 kwijt, wat een aanzienlijk bedrag is.

Wanneer je een terras buiten het centrum kiest, kan het voordelig zijn. Hier betaal je mogelijk minder en kun je meer genieten binnen je budget.

De kosten voor zaken worden tegenwoordig hoger, niet alleen de brandstofprijzen en boodschappen in de supermarkt, maar ook de prijzen van drankjes op het terras.

Een moment van plezier met het gezin op een terras onder de zon met een verfrissend drankje kan dus aardig wat kosten met zich meebrengen.

1. Gezellig samen op het terras zitten met het gezin kan behoorlijk prijzig zijn!
2. Hier zijn de gemiddelde kosten van een drankje:
3. Voor velen kan dit financieel niet haalbaar zijn!
4. Onvoorstelbaar hoge prijzen voor een kopje koffie of een biertje!
5. Een schokkende ervaring wanneer je afrekent op het terras!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven