Kom niet meer bij van het lachen: De meest hilarische bloopers op de set van GTST!

WhatsApp Image 2024 04 12 at 162559 3jpg

Wist je dat Goede Tijden Slechte Tijden de meest bekende soapserie van Nederland is? Waarom heet een dagelijkse televisieserie vol dramatische gebeurtenissen eigenlijk een “soapserie”? Dat heeft alles te maken met de geschiedenis van dit genre.

Oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten, staan soapoperas bekend om hun langlopende verhaallijnen en melodramatische plotwendingen. Wist je dat de eerste soapserie niet op televisie, maar op de radio werd uitgezonden in de jaren dertig van de vorige eeuw?

Procter & Gamble, een Amerikaanse zeepfabrikant, wilde destijds zeepproducten promoten bij een breed publiek en kocht daarom dagelijks vijftien minuten zendtijd in voor hun soapserie. Vanaf de jaren vijftig maakten soapseries de overstap naar televisie, met langere afleveringen van ongeveer dertig minuten.

In die tijd waren zeepfabrikanten de belangrijkste sponsors van deze series. Bekende soapoperas zoals “As the World Turns” en “The Edge of Night” werden voor het eerst op televisie uitgezonden in 1956, geproduceerd door Procter & Gamble. Dit bedrijf bracht destijds maar liefst dertien verschillende series op de buis.

In de jaren negentig bracht Joop van den Ende het soapgenre naar Nederland met de eerste Nederlandse soapserie “Goede Tijden Slechte Tijden”, die op 1 oktober 1990 op RTL4 werd uitgezonden.

Tegenwoordig genieten we ook in Nederland van de spannende en meeslepende verhaallijnen van soapseries, die ons dagelijks vermaken op televisie.

Aan het begin van de avond werd de serie uitgezonden in Nederland.

Een echte soapserie werd GTST beschouwd, ondanks dat het in Nederland niet direct werd geproduceerd door een zeepfabrikant.

Op het hoogtepunt trok de serie dagelijks ruim twee miljoen kijkers met verhalen over de inwoners van het fictieve plaatsje Meerdijk.

Er is een archief vol met hilarische bloopers, aangezien er tijdens de opnames wel eens iets misgaat.

Geniet van de bloopers in onderstaande video, aangezien het altijd leuk is om een kijkje achter de schermen te krijgen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven