Joost Klein verdient veel geld met optreden: Dit is het bedrag dat je moet betalen voor een uur show!

joost 1 1jpg

Een recente gebeurtenis heeft de aandacht getrokken naar Joost Klein, die bekend staat om zijn verschijning op het Eurovisie Songfestival. Wat is het bedrag dat gevraagd wordt voor een optreden van een uur door Joost Klein?

De bijdrage van Joost Klein aan het Eurovisie Songfestival zou Nederland vertegenwoordigen met het lied “Europapa.”

Voorafgaand aan de diskwalificatie stond hij hoog genoteerd bij bookmakers als kanshebber voor de overwinning. Dit werd bevestigd tijdens zijn live uitvoering in de tweede halve finale voor het aanwezige publiek.

Zijn dynamische optreden in Malmö werd enthousiast ontvangen door het publiek en hij plaatste zich glansrijk voor de finale. Helaas eindigde zijn traject voortijdig toen hij werd gediskwalificeerd.

Ondanks de onfortuinlijke diskwalificatie heeft het incident onverwachte voordelen opgeleverd voor de talentvolle 26-jarige artiest.


Binnen een dag groeide zijn volgersaantal op Instagram van 600.000 naar bijna 2 miljoen. Ook werd zijn nummer “Europapa” een internationale hit. Zijn gage heeft eveneens geprofiteerd van de rel.


Wat is de vergoeding voor een uur optreden van de zanger? Voorafgaand aan zijn deelname aan het Songfestival had Klein al een aanzienlijke, voornamelijk jonge doelgroep.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Eerder had hij succes in Nederland en Duitsland met het nummer “Friesenjung.” Klein vraagt voor een optreden van 45 minuten tot een uur minimaal € 50.000, waarmee hij een van de duurste artiesten in Nederland is om te boeken.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Dit bedrag is aanzienlijk hoger dan de vergoeding van Engelbewaarder-zanger Marco Schuitmaker en zelfs meer dan Suzan & Freek.


Wow wat een bedrag zeg! Hoeven geen medelijden te hebben met Joost Klein!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven