Joost Klein geeft duidelijke hint voor het Eurovisie Songfestival!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080347 1jpg

Op zondagavond betrad Joost Klein voor het eerst het podium sinds zijn diskwalificatie van het Eurovisie Songfestival. Hij verzorgde een optreden van een uur tijdens het Freshtival in Enschede, waar hij de aanwezigen bedankte “voor jullie liefde.”

Aan het begin van zijn show opende Klein met een verkorte hardstyleremix van zijn Songfestival-nummer “Europapa.” “Ik ben nu een internationale artiest, ik houd van jullie allemaal,” riep hij uit.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Tijdens zijn optreden refereerde Klein met geen woord aan zijn diskwalificatie. “Ik weet dat iedereen aan het wachten is tot ik iets verkeerds zeg, maar ik lach gewoon,” meldde hij aan het einde van zijn show.

“Mijn naam is Klein en je kunt me niet klein krijgen, ouwe.” Klein liet weten overweldigd te zijn door de enthousiaste menigte.

Hij nam even een moment van stilte terwijl het publiek enthousiast reageerde met gejuich, applaus en gefluit. “Bedankt voor jullie liefde,” sprak hij zijn fans toe. “We hebben meer liefde nodig.”


Op zijn sociale media brak Klein tijdens het optreden ook de stilte. Hij plaatste een bijdrage op Instagram waarin stond: “Love always wins” (liefde overwint altijd) met een blauw hartje.


Hoewel hij verschillende keren een korte remixversie van “Europapa” liet horen, zong hij het volledige nummer niet.


Hij voerde echter wel nummers als “Friesenjung,” “Droom Groot” en “Wachtmuziek” op. Bovendien heeft hij drie nieuwe nummers geïntroduceerd.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Tijdens zijn optreden viel Joost Klein op door een opvallend kledingstuk: een shirt van American Idol uit 2006. Dit lijkt bewust geen willekeurige keuze te zijn.

Door Telegraaf-journalist Max van den Broek, bekend om zijn expertise in het ontcijferen van aanwijzingen uit “Wie is de Mol?”, is nader onderzoek gedaan.

Van den Broek verduidelijkt:
“Joost droeg een shirt van American Idol 2006. De winnaar van dat jaar, Taylor Hicks, had het jaar ervoor ook meegedaan maar niet gewonnen. Het jaar erna won hij wel,”

“Zou dit betekenen dat Joost volgend jaar opnieuw zal deelnemen aan het Songfestival? Molloten, never stop molloting.”

Joost lijkt met deze actie te hinten naar een mogelijke terugkeer naar het Eurovisie Songfestival in 2025. Of dit plan werkelijkheid wordt, blijft twijfelachtig. Een eventuele deelname zou echter zeker voor opschudding zorgen.

De gehele tent was gevuld met publiek ruim voor Klein’s optreden, met veiligheidsmaatregelen genomen rond het podium.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Ongeveer 8.000 mensen konden bij het podium aanwezig zijn, terwijl het totale aantal festivalbezoekers rond de 30.000 lag.

Om de menigte te reguleren werden hekken naast de tent geplaatst en gesloten rond 21.00 uur, terwijl de organisatie ook drones in de lucht gebruikte voor monitoring.

1. Zal dit betekenen wat velen denken?
2. Toch wel opvallend! Dit lijkt inderdaad een hint te zijn.
3. Dit zou natuurlijk zo maar eens een feit kunnen gaan worden.
4. Wellicht gaat dit toch de werkelijkheid worden straks.
5. Ik denk dat heel veel mensen dit willen weten.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven