Politie in Zweden denkt dat Joost Klein aangeklaagd zal worden: ‘Kansen zijn goed’

joost 1 1jpg

Na onderzoek heeft de Zweedse politie sterke aanwijzingen dat Joost Klein (26) zal worden vervolgd door het Openbaar Ministerie van Zweden.

Dit volgt op een incident achter de schermen van het Eurovisiesongfestival, waarbij Klein betrokken was bij een confrontatie met een cameravrouw.

Hoofd van het onderzoeksteam van de politie in Malmö, Emil Andersson, gaf aan de Zweedse omroep SVT door dat de kans op vervolging groot is.

“De verwachting is positief en we voorzien hoogstwaarschijnlijk een rechtszaak,” verklaarde Andersson. Een woordvoerder van de Zweedse politie kon echter geen officiële bevestiging geven aan het ANP.

Het dossier zal naar verwachting begin juni aan het Openbaar Ministerie worden overgebracht.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Het normale proces voor zaken zoals die van Klein duurt doorgaans zes tot acht weken. Toch wordt zijn zaak versneld behandeld vanwege sterk bewijsmateriaal en de relatief minder ernstige aard van het misdrijf, aldus Andersson.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Klein heeft al een voorlopige datum gekregen voor de behandeling van zijn zaak, maar tot op heden is het management van Joost Klein niet bereikbaar voor commentaar.

Een klacht tegen Klein is ontstaan na een incident op het Eurovisiesongfestival, waar een medewerkster beweerde dat Klein een bedreigende beweging maakte toen ze hem filmde, tegen de gemaakte afspraken in.

Na een politieonderzoek heeft de organisator van het songfestival, de European Broadcasting Union (EBU), besloten dat Klein gediskwalificeerd wordt voor de finale. Tot op heden heeft Klein zelf nog geen inhoudelijke reactie gegeven op de situatie.

Joost heeft al een datum ontvangen voor de behandeling van zijn zaak!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven