Vrouw heeft zeldzame aandoening: Haar lichaam ruikt heel erg naar vis!

22829769 10156770742318761 4390729132512483619 o 1jpg

Er zijn vrouwen die te maken hebben met een onprettige geur die uit hun lichaam komt.

Vroeger dacht men dat deze geur veroorzaakt werd door overmatig alcoholgebruik, maar nu weten we beter. Kelly heeft helaas zelf ondervonden hoe vervelend een sterke lichaamsgeur kan zijn.

Sommige vrouwen, waaronder Kelly, ervaren niet alleen een onaangename geur van beneden, maar verspreid over hun hele lichaam.

Ze lijden aan fish-odour syndrome, een zeldzame aandoening. Kelly Fidoe White, afkomstig uit Oldham, Engeland, heeft haar hele leven met deze ziekte geleefd.

Deze aandoening zorgt voor een constante geur die lijkt op die van vis, als gevolg van een stofwisselingsziekte die ervoor zorgt dat patiënten een sterke lichaamsgeur produceren, vaak.

De geur die Kelly ervaart, kan worden vergeleken met rotte vis, uien of uitwerpselen.

Zij vindt dit meer dan enkel een cosmetisch probleem aangezien de geur zelfs bij haar hygiene-inspanningen aanhoudt.

Helaas lijken omstanders niet altijd te begrijpen dat dit het gevolg is van een medische kwestie, wat leidt tot ongemakkelijke situaties voor Kelly vanwege de reacties van anderen.

Dit heeft duidelijk een grote impact op Kelly’s zelfbeeld en zelfvertrouwen, ook al is de aandoening bekend, maar momenteel niet volledig te behandelen om alle symptomen te verlichten.

1. Had echt nog nooit eerder gehoord van deze aandoening…
2. Het maakt niet uit hoe vaak ze zich wast.. ze blijft naar vis ruiken
3. Helaas is er niets dat helpt om deze geur te doen stoppen
4. Ze draagt altijd een sterke visgeur bij zich.
5. Het syndroom heeft een toepasselijke naam!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven