Loiza Lamers en Johan Derksen hebben een confrontatie met elkaar.

WhatsApp Image 2024 05 16 at 141515 2jpg

De eerste verschijning van Loiza Lamers bij Vandaag Inside resulteerde in een opmerkelijk gesprek met Johan Derksen gisteravond.

Met zijn bekendheid om scherpe uitspraken stelde Derksen onlangs publiekelijk de vraag over Nikkie de Jager of deze een ‘man of vrouw’ is, waarbij hij zichzelf corrigeerde door ‘zij’ te zeggen.

Johan Derksen over zijn afwezigheid:

Lamers wees erop dat zowel René van der Gijp als Johan achter de schermen zeer attent zijn: “Dat vind ik dan zo jammer.”

“Achter de schermen zijn jullie zo lief, maar gisterenavond noemde je Nikkie een ‘jongetje’. Daarna corrigeerde je jezelf naar ‘zij’, dus ik denk: je doet het expres.”

Johan stamelde: “Ja, nee, nee, nee, maar: ik ben daar niet zo goed in.” Lamers reageerde scherp: “Ja, maar hoeveel jaren ben je er al niet zo goed in?”


“Ik kan het ook niet meer bijhouden. Je hebt ook dat meisje of die jongen of…” Johan antwoordde terwijl Lamers onderbrak met: “Nee, we zeggen meisje, helemaal als ik er ben.”

Johan Derksen haalt uit naar deze bekende Nederlander: ‘dan ben je niet goed bij je hoofd’

Het gesprek nam een wending naar Raven van Dorst, die zich niet identificeert als man of vrouw. Johan zei: “Dan weet ik ook niet wat ik moet zeggen.”

Johan Derksen haalt snoeihard uit naar Gordon: ‘Je hebt nichten en valse nichten’

Lamers reageerde streng: “Ja, maar als ik niet weet wat ik moet zeggen, dan lees ik me óf in of ik denk: ik brand m’n handen er niet aan.”


“Jawel, maar ik ben, met alle respect, in jullie branche ook niet zo geïnteresseerd om me daarin te verdiepen,” gaf Johan toe.


Uit een gesprek kwam naar voren dat Johan een andere kant liet zien toen hij de volgende woorden sprak: “Het gaat maar om één ding: of je kind gelukkig is. En de rest speelt geen enkele rol.” Lamers was erg blij met deze uitspraak: “Nou, dat vind ik waanzinnig. Dankjewel. Dat vind ik fijn om te horen.”


De afsluitende woorden van het gesprek waren: “Uiteindelijk zijn we allemaal mens. Soms is het gewoon net iets te hard en vind ik het een beetje makkelijk scoren.”


Johan Derksen had de verkeerde tegenover zich!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven