Manuela Kemp vertelt over verdrietig moment: ‘Daarom doe ik nu rustiger aan’

mk 1jpg

Plotseling verdween Manuëla Kemp twee jaar geleden uit de schijnwerpers tijdens het radioprogramma De MAX. Haar onverwachte onsamenhangende woorden leidden tot speculaties over haar toestand.

Na een periode van stilte vertelt Manuëla eindelijk over haar situatie in een interview met de VARA-gids.

Manuëla onthult de oorzaak van haar afwezigheid en de stand van zaken. Ze geeft aan dat het afgelopen jaar zwaar was vanwege gezondheidsproblemen.

“Het afgelopen jaar was behoorlijk zwaar gezondheidsproblemen. Ik had veel last van epilepsie, iets wat ik als kind ook al had. Het kwam terug, heel vervelend. Maar gelukkig heb ik nu goede medicatie,” deelt ze.

Naast epilepsie werden er ook andere gezondheidsproblemen aangepakt. “Er waren nog andere dingen, ik heb ooit een zware rugoperatie gehad en kreeg opnieuw last van mijn rug.”

De gezondheidsproblemen van Manuëla kwamen niet uit de bus.

Door haar lange carrière heeft ze toegegeven dat ze zichzelf vaak heeft overlopen.

“In 40 jaar werk ren je jezelf voorbij en merk je niet op dat het niet goed met je gaat,” deelt ze mee.

De fysieke ongemakken en drukte brachten haar uiteindelijk tot inkeer. “Vorig jaar ben ik helemaal op. Ik heb mezelf volledig laten onderzoeken.”

”Toen heb ik besloten mijn aanpak te veranderen en het rustiger aan te doen.” Na haar keuze om te kalmeren, heeft Manuëla haar leven opnieuw georganiseerd.

Zij heeft haar passie voor zwemmen herontdekt, wat niet alleen haar fysieke gezondheid heeft verbeterd maar ook positieve effecten heeft gehad op haar mentale gesteldheid.

“Ik ben veel gaan zwemmen. Als je constant lichamelijke klachten hebt, heeft dat ook mentale impact. Depressief is een groot woord, maar ik werd er niet blijer van.”


Manuëla uit optimisme: “Terugweg en overal weer zin in.” Ze heeft zich opnieuw gericht op haar oude passies.


Zij richt nu haar aandacht op het ontwerpen en creëren van verschillende voorwerpen, van sieraden tot lampen. Deze creatieve bezigheden geven haar een hernieuwde energie en voldoening.


Manuëla enthousiast: “Ik focus momenteel op mijn oude liefde: het ontwerpen en maken van spullen, van sieraden tot lampen.”


Ondanks haar lange en succesvolle carrière in de media, heeft Manuëla geen spijt van haar beslissing om een stap terug te doen.


Manuëla reflecterend: “Na bijna 40 jaar vond ik het even mooi geweest, maar ik heb het altijd ontzettend leuk gevonden. Vooral werken in een team.”

Zij heeft besloten om afstand te nemen van de radio en televisie. Dit heeft haar de rust gegeven die ze nodig had om te herstellen en zich op nieuwe projecten te richten.

1. De redenen waarom ze helemaal uit de schijnwerpers is gestapt
2. Wat ongelooflijk heftig allemaal.
3. Ze geeft eindelijk openheid van zaken.
4. Dit is toch wel behoorlijk..
5. De redenen waarom ze niet anders kon dan uit de schijnwerpers te stappen

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven